RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hockeymannen en -vrouwen winnen van België

UTRECHT/BILTHOVEN - Zowel de hockeymannen als de hockeyvrouwen van Oranje hebben zondag BelgiŽ in de Pro League verslagen. De vrouwen waren met 2-0 te sterk, de mannen met 4-3.

VROUWEN
Het duurde relatief lang voordat het veel betere Nederland op voorsprong kwam. Uit de derde strafcorner schoot Frťdťrique Matla in de 44e minuut raak. Voor de trefzekere hockeyster van Den Bosch was het de vierde wedstrijd op rij dat ze namens Oranje de score opende. Ze staat nu op 35 treffers in 54 interlands.Eerder in het derde kwart had SCHC-speelster Caia van Maasakker een strafbal gemist. In de laatste minuut maakte ze die fout goed door de vijfde strafcorner voor Nederland te benutten.

Voor Oranje was het de elfde zege in de twaalfde wedstrijd in de Pro League. Nederland, dat deelname aan de Grand Final eind deze maand in Amsterdam niet meer kan ontgaan, speelt woensdag opnieuw in Den Bosch tegen Nieuw-Zeeland.

MANNEN
Voor de ploeg van bondscoach Max Caldas kwamen Mirco Pruyser, Jip Janssen, Mink van der Weerden en Jeroen Hertzberger tot scoren. Strafcornerspecialist Van der Weerden maakte zijn honderdste treffer in zijn 151e interland. Oranje maakte zaterdag in Antwerpen ook al een prima indruk tegen BelgiŽ met een royale zege van 4-0.

De twee fraaie overwinningen op de nummer ťťn van de wereld kon Nederland goed gebruiken na de teleurstellende resultaten eerder deze maand in de thuiswedstrijden tegen Groot- BrittanniŔ (1-3) en Nieuw-Zeeland (0-0). Nederland speelt vrijdag in Londen tegen Groot- BrittanniŔ. Daarna wachten nog thuisduels met ArgentiniŔ (19 juni) en AustraliŽ (22 juni). De eerste vier van het klassement plaatsen zich voor de Grand Final eind deze maand in Amsterdam. Nederland heeft de kansen op deelname aan het eindtoernooi nu weer in eigen hand.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -