RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hoolwerf schrijft districtskampioenschappen op zijn naam

1/5
PROVINCIE UTRECHT - Wielrenner Willem Hoolwerf is districtskampioen wielrennen van het district midden geworden. De Eemdijker sprintte in Nieuwegein naar de overwinning.

Achter Hoolwerf werd Roderik Egberink uit Hilversum tweede. Egberink werd vorig jaar ook al tweede. Maarten Vierhout uit Nunspeet maakte het podium compleet. Martin van de Pol uit Amerongen liep het podium net mis. Hij werd vierde. Stefal Wolffenbuttel uit Nigtevecht kwam als vijfde over de streep.

"We zijn nu anderhalve maand aan het koersen, als je dan een goed resultaat hebt dan is dat lekker", zegt Hoolwerf tegen RTV Utrecht. De Eemdijk is normaal gesproken van beroep schaatser. "Ik had van te voren slechte benen. Ik wist niet wat ik er vandaag van kon verwachten, maar ik startte wel om te winnen natuurlijk."

Willem Hoolwerf: "Rondje minder door lekke band zorgt niet voor overwinning"


Martin van de Pol: "Vierde worden is zuur maar ik mag naar het NK"


BELOFTEN

Bij de beloften ging er ook een inwoner van Eemdijk er met de winst vandoor. Gerco Pastoor pakte de overwinning. Bastiaan de Blom werd tweede, Wim Wittenberg derde. "Ik ben heel blij hiermee", zei Pastoort na afloop. "Ik had deze winst nodig om naar het NK te gaan. Ik kwam voor de winst en als dat dan lukt dan is dat fantastisch."

Gerco Pastoor: "Ik kon in mijn laatste rondje nog een tankje vinden"


Het district Midden bestaat uit de provincie Utrecht, het westelijk deel van Gelderland en het zuiden van Flevoland. Alle renners die lid zijn van een vereniging uit die regio's mogen meedoen aan de districtskampioenschappen.


 Het podium bij de beloften Het podium bij de beloften | Foto: RTV Utrecht / Robert Claus


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht