Sari van Veenendaal over WK: "Hier start nieuw hoofdstuk"

Het Nederlands vrouwenelftal in speelstad Le Havre.
Het Nederlands vrouwenelftal in speelstad Le Havre. © ANP
NIEUWEGEIN - De Nederlandse voetbalsters weten dat ze als kampioen van Europa op het WK scherp in de gaten worden gehouden. ''Het EK winnen was geweldig, daarmee hebben we historie geschreven'', zegt aanvoerster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein. ''Maar morgen begint een nieuw hoofdstuk.''
Oranje opent het WK in Frankrijk tegen Nieuw-Zeeland, dezelfde tegenstander als vier jaar geleden bij de eerste WK-wedstrijd ooit van de 'Leeuwinnen', in Canada. ''We hebben de afgelopen twee jaar na het EK veel geleerd. Tegenstanders zijn zich op ons gaan instellen. Het niveau ligt hier weer hoger. De beste landen uit de hele wereld zijn hier, niet alleen uit Europa'', aldus Van Veenendaal.
De verwachtingen zijn hoog, zo weet bondscoach Sarina Wiegman. ''Vooral in Nederland. Maar we verwachten ook meer van onszelf dan op het WK 2015. De winst van het EK gaf vertrouwen. Veel spelers zijn nu verder in hun ontwikkeling. Als mens en dus ook als voetballer. We willen nu laten zien hoe goed we zijn. Ik denk dat we beter kunnen presteren dan vier jaar geleden.'' Oranje strandde toen in de achtste finales, tegen Japan.
Er wordt dinsdag om 15:00 uur afgetrapt in Frankrijk tussen Nieuw-Zeeland en Nederland. Naast regiogenote Van Veenendaal zit ook de Utrechtse Shanice van de Sanden bij de selectie van Oranje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.