RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lente (6) 'eventjes BN'er' na knuffel met Lieke Martens

1/3
UTRECHT - De video van Lente ging dinsdag het internet over en haalde zelfs het WK-programma van de NOS. Na de wedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen in Frankrijk (1-0 winst tegen Nieuw-Zeeland) kreeg het meisje een knuffel van sterspeelster Lieke Martens toen ze met een bord op de tribune stond. "Ze was eventjes een bekende Nederlander", reageert haar vader.

Samen met haar vader (RTV Utrecht-sportverslaggever Mark Kloostra) en moeder was Lente naar Le Havre gereisd voor de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen. En met een gedachte. "Het bordje is in samenwerking met mij gebeurd", legt haar vader uit. "Ze wilde graag op de foto met Lieke. Ik dacht: hoe krijg je dat voor elkaar? Want dat willen er nog 150. Toen vroeg ik aan Lente van: wil je niet een knuffel dan? Dat wilde ze wel."

"Vaak vragen mensen op dat bord naar een shirt en dat soort onzin. Wij kozen voor een knuffel. Die knuffel kost niks, alleen energie en moeite. Die moeite heeft ze gelukkig genomen", lacht Mark.

NERVEUS
Lente ging in haar vakantie voor het eerst naar een voetbalwedstrijd in een stadion. "Ze was al behoorlijk nerveus. Vanaf dat ze weekend had vroeg ze: Wanneer gaan we? Hoe lang is het nog slapen? Ze keek er heel erg naar uit, maar je weet niet of het lukt. Ze ging vol goede moed op pad en heeft na de wedstrijd tien minuten met dat bord boven haar hoofd gestaan."

"Vanaf nu is ze Úcht een voetbalfan. Ze was nog nooit in een stadion geweest. Ze vond het allemaal prachtig. De winst hielp ook mee, want ik weet niet of de speelsters bij 0-0 ook een ereronde hadden gedaan. Toen was het juichen en ging het bord omhoog", beschrijft Mark.

Ze vroeg op de terugweg steeds van: Wie heeft met Lieke geknuffeld? En dan ging haar vinger omhoog."
De vader van Lente

Ook op de terugweg kon Lente haar moment met de sterspeelster van Oranje niet vergeten. "We zaten zes uur in de auto. Eigenlijk gaat zij om een uur of acht slapen, maar we waren om twaalf uur pas thuis. Ze vroeg steeds van: Wie heeft met Lieke geknuffeld? En dan ging haar vinger omhoog. Ze was helemaal hieperdepiep."

 Lente met haar bord voor Lieke Martens Lente met haar bord voor Lieke Martens | Foto: NOS Sport

OP TV
Na de wedstrijd werden meerdere video's gemaakt van de knuffel van Lente en Lieke. "We werden ook nog gebeld onderweg dat ze op televisie was geweest. Toen ze dat hoorde wilde ze niet gaan slapen voor ze dat had gezien. Pas toen ging ze slapen. Ze vond het fantastisch."

"Je ziet de beelden nu overal voorbij komen. Ze vindt het allemaal prachtig, die aandacht. In het stadion hingen twee grote schermen en daar werd het ook op vertoond. Na de wedstrijd had ze het bord nog in haar handen, dus ze werd buiten het stadion door iedereen herkend en aangesproken. Ze was eventjes een bekende Nederlander!"

Lente in de armen van Lieke Martens


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -