Derde Divisie zaterdag en zondag naar 17 clubs

Jong Almere (in het blauw) degradeert uit de Tweede Divisie
Jong Almere (in het blauw) degradeert uit de Tweede Divisie © Jan Kruijdenberg
VEENENDAAL/UTRECHT - De Derde Divisie A en de Derde Divisie B bestaan volgend seizoen uit zeventien clubs. Er zijn volgens de KNVB niet voldoende Jong-ploegen geïnteresseerd in de Derde Divisie om die competities te vullen tot achttien.
Over de twee Derde Divisies worden Jong Almere City FC (gedegradeerd uit de Tweede Divisie) en Jong ADO Den Haag (nieuw in de voetbalpiramide) verdeeld. Waarschijnlijk speelt Almere op de zaterdag en ADO op de zondag. De definitieve competitie-indeling moet nog gemaakt worden.
In dat geval zou het Veenendaalse DOVO in de Derde Divisie A te maken krijgen met Jong Almere en komt Hercules uit Utrecht in de Derde Divisie B in aanraking met Jong ADO. Hoogland is nog in de race om promotie naar de Derde Divisie B.

JONGPLOEGEN IN DE PIRAMIDE

Afgelopen seizoen wist Jong FC Volendam kampioen te worden in de Derde Divisie B. De oranjehemden komen daardoor volgend seizoen uit in de Tweede Divisie, net als Jong Sparta. Vitesse en FC Groningen trekken hun beloftenteams terug uit de voetbalpiramide.
In de Eerste Divisie blijven Jong FC Utrecht, Jong Ajax, Jong PSV en Jong AZ actief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.