RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

"Hoogland moet er weer een vechtwedstrijd van maken"

1/4
HOOGLAND - Hoogland is nog één zege verwijderd van promotie naar de Derde divisie. Na de 2-2 van donderdag, thuis tegen OJC Rosmalen, volstaat zondag in de return een zege om volgend seizoen in de Derde divisie te mogen acteren.

MOSSINK

"Het is bizar", zegt Stijn Mossink, die donderdag de eerste treffer namens Hoogland maakte. "Dit had niemand verwacht."

"Als we weer die drive hebben, kunnen we het Rosmalen heel lastig maken"


De wedstrijd van donderdag geeft Mossink ook vertrouwen voor de return van zondag. "Als we zo spelen als in de tweede helft en die drive hebben, dan kunnen we het Rosmalen heel lastig maken."

TWEEDE PROMOTIE OP RIJ

Mocht Hoogland zondag winnen, dan promoveert het voor het tweede seizoen op rij. "Dat slaat echt nergens op", zegt keeper Sebastiaan Bruins vol ongeloof. "Maar als je ziet hoe we het met zijn allen doen, dat is wel heel mooi."

Hoogland was de afgelopen week vrij omdat JVC Cuijk zich terugtrok voor de nacompetitie. OJC Rosmalen speelde twee zware wedstrijden voordat het donderdag afreisde naar sportpark Langenoord. "Ik denk dat wij daar fysiek voordeel van hadden", aldus Bruins. "Wij waren conditioneel sterker. Hopelijk is dat zondag weer zo."

"We moeten er weer een vechtwedstrijd van maken"


OJC Rosmalen speelt al een paar jaar in de Derde divisie. Dus waar Hoogland strijdt voor promotie, vechten de Brabanders tegen degradatie. "Het zal lastig worden, maar we moeten er net als in de tweede helft een vechtwedstrijd van maken, in de goede zin van het woord", zegt Bruins.

WOBBES

Een tegenvaller voor Hoogland is de afwezigheid van aanvaller Bas Wobbes. Die kreeg donderdag zijn tweede gele kaart van de nacompetitie en is daarom geschorst.

"Jammer, want Bas is echt belangrijk voor het team"


Dat is een aderlating, vindt Stijn Mossink. "Want hij is belangrijk voor het team. Maar dan kunnen we vast aan volgend jaar wennen", refereert hij aan het feit dat Wobbes volgend jaar voor VVOG voetbalt. "Het is voor hem ook zonde dat hij zo af moet sluiten."

LIVE

OJC Rosmalen - Hoogland begint zondag om 14.00 uur en is live te volgen in Namen & Rugnummers bij Radio M Utrecht, op de 93.1FM.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht