RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voetballen op zondagavond alweer (bijna) van de baan

1/2
UTRECHT - Het plan van de KNVB om voortaan Eredivisie-wedstrijden op zondagavond te laten starten, gaat voor een groot deel toch niet door. Het idee stuit op te veel verzet van lokale autoriteiten en supporters, zegt de voetbalbond.

Het plan was dat zeker achttien duels op zondagavond om 20.00 uur zouden beginnen. Volgens de voetbalbond was dat nieuwe tijdstip vooral bedoeld om clubs te helpen die doordeweeks Europese wedstrijden spelen. Sommige fans spraken schande van het plan.

De KNVB is bij het bekendmaken van het competitieschema voor volgend seizoen teruggekomen op het 'zondagavondplan'. Toch is het alsnog mogelijk dat incidenteel enkele duels naar de zondagavond gaan. "Indien op sportieve gronden gewenst, zullen we per keer kijken of er wel een zondagavondwedstrijd om 20.00 uur kan worden ingepland."

De afgelopen jaren begon het laatste duel van het Eredivisie-weekend om 16.45 uur. Voetballen op zondagavond gebeurt in veel buitenlandse competities, maar niet in de Nederlandse. Het plan zou ook commercieel interessant zijn, omdat tv-kijkers graag op zondagavond inschakelen.

De vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag blijven gewoon gehandhaafd als speelmomenten.

Teun den Hartog van de fanclub van FC Utrecht: "In ItaliŽ en Spanje gebeurt het wel, maar daar is een heel andere cultuur."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -