VVZ'49 loopt ook via nacompetitie promotie mis, NiTa naar 2e klasse

Nita viert promotie
Nita viert promotie © RTV Utrecht / Robert Claus
NIEUWER TER AA/SOEST - Nadat het VVZ'49 uit Soest via de reguliere nacompetie al niet was gelukt om te promoveren naar de 2e klasse, is het ook niet gelukt via de nacompetitie. NiTa uit Nieuwer ter Aa was zaterdag in de finale met 2-1 te sterk.
Verslaggever Robert Claus over het duel tussen NiTa en VVZ'49
NiTa kwam razendsnel op 1-0 voorsprong. Op het neutrale Sportpark Hallinckveld in Loosdrecht schoot Mike Fokker na drie minuten de 1-0 binnen. Hij deed dit na een afgeslagen corner. In de 18e minuut ontstond ook de 2-0 van NiTa uit een hoekschop. Ditmaal was het Stef Hoogveldt die scoorde.
De opkomst van Nita en VVZ'49
De opkomst van Nita en VVZ'49 © RTV Utrecht / Robert Claus
Bjorn Frolich: "Zuur einde na 24 jaar voetbal"
De tweede helft was een hele andere dan het eerste bedrijf. VVZ'49 had meer kansen dan in de eerste helft. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer, maar wel een hele late. In de blessuretijd maakte Bjorn Bosman de 2-1. Sven van Houten kreeg vervolgens nog zijn tweede gele kaart en dus rood. De spanning was in Loosdrecht nog om te snijden, maar NiTa wist de winst met tien man over de streep te trekken.
Lars van der Post: "Door champagne voel ik de kramp niet meer"
Nita promoveert door de winst van de Derde naar de Tweede Klasse. VVZ'49 is ook volgend jaar actief in de Derde Klasse. Een domper voor de ploeg van John van Loen. De Soestenaren liepen op een haar na ook al het kampioenschap mis. CDW wist in de directe confrontatie met VVZ te winnen met 2-1. Tot de 89ste minuut stond VVZ nog met 1-0, maar CDW ging er na twee hele late treffers met de winst vandoor.
John van Loen: "Dan maar volgend jaar kampioen worden"
3' Mike Fokker [1-0]
18' Stef Hoogveldt [2-0]
90' Bjorn Bosman [2-1]
Leon Nieuwhof(NiTa): "Ga zeker biertjes drinken"