Tranen bij Meerkerk na thriller die eindigt met verloren penaltyreeks

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
MEERKERK - De voetballers van Meerkerk hebben verzuimd te promoveren naar de Tweede Klasse. In een ware thriller op neutraal terrein in Schelluinen. Na de reguliere speeltijd was het 1-1 en in de verlenging gaf Meerkerk een voorsprong weg door een goal van de keeper van De Zwerver. De penaltyreeks ging daarna verloren.
Verslaggever Mark Kloostra over de bizarre wedstrijd

KANSENREGEN

In de eerste helft had Meerkerk het betere van het spel. Er waren over en weer veel kansen, onder meer na een verkeerde terugspeelbal in de defensie van De Zwerver. Meerkerk wist daar alleen niet van te profiteren. De goalie van De Zwerver was namelijk vijf keer een sta-in-de-weg. Vlak voor rust wist Guido Luiten De Zwerver wel op voorsprong te zetten.

MAN MEER

Ook in de tweede helft kreeg Meerkerk reuzenkansen, maar Bas Bijkerk de keeper van De Zwerver had een geweldige dag. Via zijn voet ging een poging nog op de paal. Tien minuten voor tijd kwam Meerkerk nog wel met een man meer te staan na een rode kaart voor De Zwerver.

WERELDGOAL STREEFKERK

Vijf minuten voor tijd wist Meerkerk dan tóch de muur die Bijkerk had gemetseld te breken. Invaller Floren Streefkerk liet een afvallende bal op zijn wreef vallen: als een kanonskogel vloog die in de kruising. Met de 1-1 ging Meerkerk nog op jacht naar de winnende, maar die viel niet meer binnen de negentig minuten.

VOORSPRONG IN VERLENGING

Twee minuten in de verlenging wist Meerkerk de voorsprong te pakken. Spelverdeler Sander Slomp wist met een mislukte voorzet de 2-1 te scoren. Het leek binnen voor Meerkerk, dat in de slotminuut nog een vrije trap tegen moest houden.

KEEPER SCOORT IN EXTREMIS

Waar het in de reguliere speeltijd al op Bas Bijkerk stuitte als keeper, bleek de doelman ook nog aanvallend te kunnen scoren. Hij kwam juichend uit een scrimmage in de zestien van Meerkerk, het betekende de 2-2 en een strafschoppenreeks.
Dik Kooijman: "Balen is zacht uitgedrukt"

STRAFSCHOPPEN

In de penaltyreeks werden de eerste zeven pogingen niet gemist, tot jeugdspeler Luuk van der Leun van Meerkerk de bal naast het doel schoot. Mechiel van Zessen hield Meerkerk in de strijd, waarna Meerkerk-keeper Wilco den Tuinder de beslissende 5-4 wist te voorkomen.
Hierdoor werd het een shoot-out, waarin De Zwerver wel scoorde en Daan van der Leun (de tweelingbroer van Luuk) miste namens Meerkerk. Promotie naar de Tweede Klasse was daardoor een feit voor De Zwerver; bij Meerkerk vloeiden de tranen.
Gerrie Schaap(Meerkerk): "Ik verwijt die jongens niets, ik ben trots op het geweldige seizoen"
42' Guido Luiten [0-1]
87' Floren Streefkerk [1-1]
92' Sander Slomp [2-1]
120' Bas Bijkerk [2-2]
De Zwerver wint penaltyreeks met 5-4
Bijz.
79' Rood voor Lucas Adelino, 2x geel (De Zwerver)