Hoogland promoveert naar Derde Divisie na bizar duel

Spelers en staf Hoogland in extase na promotie
Spelers en staf Hoogland in extase na promotie © Arnold Schenk
HOOGLAND - Stuntploeg Hoogland heeft één van de meest bijzondere sprookjes van dit seizoen in het amateurvoetbal voltrokken. De ploeg van Raymond Prins, vorig seizoen nog 1e klasser, is dankzij een 2-3 overwinning op OJC Rosmalen gepromoveerd naar de Derde Divisie.
Een domper voor Hoogland was het ontbreken van aanvaller Bas Wobbes, die afgelopen donderdag een gele kaart kreeg, waardoor hij geschorst was voor het tweede duel tegen OJC.

OPNIEUW MOSSINK

Na een klein half uur spelen kwam Hoogland op voorsprong. Stijn Mossink ontving de bal van Henk Baum en zette, net als afgelopen donderdag, de openingstreffer op zijn naam. Hij wipte de bal over de keeper van Rosmalen heen.
Goalie Sebastiaan Bruins (Hoogland) praat na met Arnold Schenk
Direct daarna had Baum, aangever bij de openingstreffer, een goede kans om de score te verdubbelen, maar dat liet hij na.
Trainer Raymond Prins van Hoogland in gesprek met Arnold Schenk

DEKSEL OP DE NEUS

Hoogland kreeg vlak voor rust de deksel op de neus voor de gemiste kansen in de eerste helft. Bij een snel genomen vrije trap was de Hooglandse defensie niet alert, waardoor Wesley Meeuwsen bij de tweede paal eenvoudig de 1-1 kon binnen werken.
Echt wakker geschud door de onverwachte tegentreffer waren de manschappen van trainer Raymond Prins niet, want meteen na rust werd zijn ploeg opnieuw verschalkt bij een vrije trap. Glenn Schapendonk was het die OJC Rosmalen op een 2-1 voorsprong bracht.
Zo wil je graag dat een voetbalwedstrijd zich ontpopt!
Arnold Schenk

TOCH WEER BAUM

Maar als Hoogland dit seizoen één ding heeft laten zien is dat het goed in de achtervolging kan. En dat bleek opnieuw. Uiteraard was het goalgetter Henk Baum die zijn ploeg - zoals zo vaak al dit seizoen - daarin een handje hielp. De routinier deed dat op bekende wijze: de bal ontvangen, kort wegdraaien en gericht uithalen: 2-2.
Materiaalman Theo Hilhorst 'speechless' na ongekende promotie
Het bleek de opmaat naar meer, naar één van de meest bijzondere sprookjes in het amateurvoetbal van dit seizoen. Hoogland greep de moegestreden thuisploeg andermaal bij de keel en kreeg meteen na gelijkmaker opnieuw een paar goede kansen. Dat betaalde zich een kwartier voor tijd uit in een verdiende derde treffer voor Hoogland, toen Lex Hienekamp de 3-2 op het scorebord zette.
Henk Baum emotioneel na promotie: "Dit is niet normaal, ik moet weer gaan trainen"
Op het veld ploeterden de elf van Hoogland in het restant van de wedstrijd tegen tien van OJC Rosmalen, doordat Schapendonk geblesseerd was geraakt en de Brabanders reeds drie keer hadden gewisseld.

PROMOTIE

Na dik vijf minuten blessuretijd mochten de massaal meegereisde toeschouwers uit Hoogland eindelijk juichen en kon de promotie gevierd worden.