Zwaluwen Utrecht ondanks veerkracht niet naar Tweede Klasse

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
UTRECHT - De voetballers van Zwaluwen Utrecht 1911 hebben de halve finale om een plek in de Tweede Klasse van IVV verloren. De ploeg uit Landsmeer was zondag na een eneverende middag met 3-4 de baas over de Utrechters.
Zwaluwen Utrecht begon na 20 minuten voetballen het hef in handen te namen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Davey de Haze slalomde om de spelers van Zwaluwen heen en scoorde zo de 0-1 namens IVV.
Michel Blokker, trainer Zwaluwen: "Helaas bestaat het voetbal uit twee helften"
Zeven minuten voor het einde van de eerste helft werd het ook 0-2. Dave Hertog kwam in het strafschopgebied als een duveltje uit een doosje en werkte de bal tegen de touwen. Diezelfde Hertog wist er in de laatste minuut ook nog voor te zorgen dat de ruststand 0-3 was.

SPANNING WEG

De wedstrijd leek gespeeld, maar Geert Vocking bracht de spanning toch weer iets terug. In de 60e minuut schoot hij vanaf de zestienmeter de 1-3 binnen. Twaalf minuten later maakte Jeffrey Wilders, ondanks het betere spel van Zwaluwen, een einde aan de spanning. De 4-1 kwam op zijn naam.

SPANNNING TERUG

Zwaluwen Utrecht gaf niet op. Via Jeff van Kesteren werd het 2-4. Zwaluwen Utrecht maakte twee minuten later nog de 3-4, maar de treffer van Vocking in de 83e minuut werd afgekeurd vanwege vasthouden. "Een dubieuze beslissing", aldus verslaggever Mark Kloostra.
Vijf minuten later was het wel raak. Ghalid Lamchachti wist de 3-4 te maken. Ondanks een laatste slotoffensief viel de Utrechtse treffer niet meer. IVV wist de winst over de streep te trekken en gaat hierdoor naar de finale om een ticket voor de Tweede Klasse.
Geert Vocking: "Volgend jaar weer Derde Klasse helaas"
22' Davey de Haze [0-1]
38' Dave Hertog [0-2]
45' Dace Hertog [0-3]
65' Geert Vocking [1-3]
72' Jeffrey Wilders [1-4]
81' Jeff van Kesteren [2-4]
88' Ghalid Lamchachti [3-4]
Het was voor Zwaluwen Utrecht de herkansing. Vorige week had het ook al de kans om te promoveren naar de Tweede Klasse, toen was PVCV een sta in de weg.