Van 't End, Smink en Korrel op medaillejacht in Minsk

Noel van 't End
Noel van 't End © Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Met Houtenaar Noel van 't End, Jesper Smink uit Hoogland en Michael Korrel uit Vianen gaat de Nederlandse judoploeg vanaf vrijdag op jacht naar EK-goud. De doelstelling van bondscoach Maarten Arens voorafgaande aan het EK in Minsk is minimaal drie medailles. "Daarvan moet er dan één van goud zijn", aldus Maarten Arens, sinds jaar en dag de bondscoach van het gezelschap.

KANSEN

Gezien de resultaten van dit seizoen is het zeker niet uitgesloten dat er één of meer medailles in Utrecht terecht komen. Van 't End won in maart de Grand Slam in Rusland en pakte in november zilver in Osaka. Korrel was de beste in Bakoe en werd derde in Den Haag. Jesper Smink pakte op drie grote evenementen de derde plaats, in Den Haag, in Tel Aviv en in Düsseldorf.
Korrel komt in Minsk uit in de klasse tot 100 kilo, Van 't End en Smink vechten in de klasse tot 90 kilo.

MOOIE ERVARING

Het EK maakt voor de judoka's deel uit van de Europese Spelen. Dat was ook al zo in Bakoe in 2015. "Ik vind dat alleen maar mooi", zegt Arens. "Een aantal sporters maakt op deze manier voor de eerste keer kennis met een evenement waar ook veel atleten uit andere disciplines zijn. Dat past goed in de voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.