Startdatum Vuelta bekend: etappes in Utrecht op 14 en 15 augustus 2020

© RTV Utrecht / Edwin Schuijl
UTRECHT - De Ronde van Spanje begint volgend jaar op vrijdag 14 augustus in Utrecht. Dat de Spaanse wielerronde in 2020 in Utrecht begint, was al langer bekend, maar nu zijn ook de data duidelijk.
Het definitief vaststellen van de data duurde wat langer, onder meer omdat het een olympisch jaar is. "We wisten dat er twee weekenden waren die nog in de running waren en dat alles te maken met de wielerkalender en andere sportevenementen", legt wethouder Klaas Verschuure uit. "Er is uiteindelijk gekeken welk weekend het beste past bij die kalender en daarom is de keuze op 14 en 15 augustus gevallen. We zijn in ieder geval blij dat er een knoop is doorgehakt, want we kunnen nu starten met de voorbereidingen."
Bekend was al dat de Vuelta begint met een ploegentijdrit met start en finish in de buurt van de Jaarbeurs op vrijdag. Op zaterdag is er dan een etappe met start in Den Bosch en finish op Utrecht Science Park. In die rit wordt ook een groot deel van de rest van de provincie aangedaan.
Tekst gaat door onder de video.
De route van etappe 1 op vrijdag 14 augustus 2020
De route van de tweede etappe op zaterdag 15 augustus

SPECIFIEK

"Veel bewoners, ondernemers, scholen en andere organisatoren in de stad zijn nu al bezig om plannen te maken om van de Vuelta een echt Utrechts feest te maken, met een Spaans tintje. Nu kunnen we ons ook echt richten op deze specifieke data."
Volgens Verschuure zijn er in Utrecht al vergevorderde plannen voor buurtfeesten en andere evenementen. Die beginnen al maanden van tevoren, zegt hij. Maar de gemeente moet ook hele praktische zaken gaan regelen. "We zullen ook moeten starten met zaken als: waar ligt misschien nog een heuveltje of drempeltje dat aangepast moet worden? Dan heb je vervolgens de hele logistiek eromheen zoals het verblijf van de ploegen en de hotels die daarvoor gereserveerd moeten worden. Daar kunnen we nu mee beginnen."
Het precieze programma is nog niet bekend waar het gaat om exacte tijdstippen. Wel is bekend dat de ploegenpresentatie gepland is voor donderdag 13 augustus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.