FC Utrecht begint Europees avontuur tegen een club uit Noord-Macedonië of Bosnië

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht speelt in de tweede voorronde van de Europa League tegen Akademija Pandev (Noord-Macedonië) of HSK Zrinjski (Bosnië en Herzegovina). Dat is duidelijk geworden tijdens de loting van de UEFA. Utrecht speelt op 25 juli eerst thuis en op 1 augustus uit.
In de eerste voorronde spelen Akademija Pandev en Zrinjski tegen elkaar om een plek in de tweede voorronde. Die duels zijn op 11 en 18 juli. FC Utrecht weet daarom pas op 18 juli wie de tegenstander is. De eredivisionist stroomt namelijk pas een ronde later in.
Alles wat je moet weten over Bosnië en Herzegovina en Noord-Macedonië
FC UTRECHT IN BOSNIË EN HERZEGOVINA
De mogelijke reis van FC Utrecht naar Bosnië en Herzegovina wordt een primeur. Nog nooit kwam Utrecht in actie tegen een ploeg uit het Balkanland. In de huidige selectie van Utrecht zit met verdediger Dario Dumic een speler met een Bosnisch paspoort.

HSK ZRINJSKI

HSK Zrinjski eindigde vorig seizoen als tweede in de Bosnische competitie, vijf punten achter kampioen FK Sarajevo. De ploeg werd in 2017-2018 kampioen en speelde daardoor Champions League-kwalificatie (verloren van Spartak Trnava), waardoor het in de Europa League instroomde en won van Valletta. Uiteindelijk werd het in de 3e kwalificatieronde uitgeschakeld door Ludogorets.
Utrecht > Mostar: 1.800 kilometer, 18,5 uur met de auto
FC UTRECHT IN MACEDONIË
In Macedonië speelde FC Utrecht nog nooit een Europese wedstrijd. Een mogelijke confrontatie met Akademija Pandev zou een primeur zijn. De uitvalslocatie van Akademija Pandev is Strumica, de geboorteplaats van voormalig FC Utrecht-keeper Blagoje Istatov.

AKADEMIJA PANDEV

Akademija Pandev is de bekerwinnaar van Noord-Macedonie en speelt pas twee jaar op het hoogste niveau. De club is vernoemd naar oud-prof Goran Pandev, die ook eigenaar is. Afgelopen seizoen werd naast bekerwinst ook een derde plek in de competitie behaald.
Utrecht > Strumica: 2.300 kilometer, 23 uur met de auto
De loting van FC Utrecht (gemarkeerd met nummer 2)
GROEPSFASE?
Om de groepsfase van de Europa League te bereiken, moet de ploeg van trainer John van den Brom drie voorrondes overleven: de tweede, de derde en de play-offs. De laatste keer dat FC Utrecht de groepsfase haalde, was in het seizoen 2010. Destijds legde de club dezelfde route af: via Tirana (Albanië), Luzern (Zwitserland) en Celtic (Schotland).
Twee jaar geleden was Utrecht op de drempel van de groepsfase na duels met Valletta (Malta), Lech Poznan (Polen) en Zenit St. Petersburg (Rusland). Na verlenging bleek de Russische grootmacht te sterk voor de Domstedelingen.

PLANNING FC UTRECHT

23 juni, Eerste training
29 juni, Eerste oefenwedstrijd: Amersfoorts elftal - FC Utrecht
25 juli, Europa League 2e voorronde: FC Utrecht - Akademija Pandev/Zrinjski
1 augustus, Europa League 2e voorronde: Akademija Pandev/Zrinjski - FC Utrecht
4 augustus, Begin Eredivisie: ADO Den Haag - FC Utrecht
Eventueel:
Derde voorronde Europa League: 8 augustus en 15 augustus (loting 22 juli)
Play-off-ronde Europa League: 22 augustus en 29 augustus (loting 5 augustus)
Groepsfase Europa League: begin 19 september

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.