RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

John van den Brom kent tegenstanders FC Utrecht niet: "Gelukkig spelen ze nog tegen elkaar"

1/2
UTRECHT - Akademija Pandev uit Noord-Macedonië of HSK Zrinjski uit Bosnië en Herzegovina. De nieuwe FC Utrecht-trainer John van den Brom kent beide ploegen niet. "Voor deze twee ploegen geldt dat je er weinig van weet. Aan de andere kant is het mooie dat ze nog tegen elkaar spelen", aldus Van den Brom tegen RTV Utrecht.

Van den Brom: "Als je je als Utrecht geplaatst hebt, dan moet je deze rondes door gaan komen"


In de tweede voorronde van de Europa League is FC Utrecht de favoriet met een geplaatste status. "Ik plaats mezelf niet zo snel in de underdogpositie. Ik vind dat als je je als Utrecht geplaatst hebt, dan moet je deze rondes door gaan komen", is Van den Brom duidelijk. "Maar dat zeg ik zonder enige informatie van de tegenstanders. Misschien zeggen we zometeen van: zo makkelijk als het toen leek, was het helemaal niet. Dat zullen de komende weken uitwijzen."

INFORMATIE INWINNEN
Het avontuur van FC Utrecht begint op 25 juli, maar de twee weken daarvoor treffen Pandev en Zrinjski elkaar al twee keer. "Zo kunnen we een goed beeld krijgen van hoe ze spelen en wat ons te wachten staat. We krijgen nu genoeg informatie en we gaan het ook zelf inwinnen over de eventuele tegenstander. Bij beide wedstrijden zullen we aanwezig zijn", zegt de Amersfoorter. De winnaar speelt tegen FC Utrecht.

De eerste wedstrijd van het tweeluik is in de Galgenwaard. Een week later is de return. "De eerste thuiswedstrijd is natuurlijk geweldig. We hebben het hartstikke mooi afgesloten met de play-offs, dus dan is het mooi dat je dat gelijk een vervolg kunt geven. Ik ben daarom blij dat de eerste wedstrijd thuis is", aldus Van den Brom.

TEGENSTANDERS NIET IN NYON
Bij de loting in Nyon (Zwitserland) waren namens FC Utrecht contractmanager Sander Hense en manager stadion en veiligheid Diederik Meijntjes. Zij wilden graag direct afspraken maken met de eventuele tegenstanders over reis, verblijf, veiligheid en tickets, maar van Akademija Pandev én Zrinjski was geen vertegenwoordiger aanwezig. Utrecht heeft daarover een klacht ingediend bij de UEFA.

FC Utrecht krijgt via de Europese voetbalbond snel de gegevens van beide clubs om contact te leggen. Dan wordt bijvoorbeeld ook meer bekend over het stadion waar de uitwedstrijd in gespeeld gaat worden.

Met AZ wordt ook gesproken over de Europa League-wedstrijden. De Alkmaarders spelen op 25 juli thuis tegen BK Häcken uit Zweden. Dat overleg gaat vooral over de aanvangstijd van beide duels, die op Veronica uitgezonden zullen worden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -