Groenewegen sprint op verjaardag naar zege

© Orange Pictures
VINKEVEEN - Dylan Groenewegen uit Vinkeveen heeft zichzelf een fraai verjaardagscadeau gegeven. De topsprinter van Jumbo-Visma won ook de tweede etappe van de ZLM Tour.
Groenewegen was op zijn 26e verjaardag de snelste in de laatste meters van een rit over 168 kilometer van Etten-Leur naar Buchten. De Australiër Caleb Ewan eindigde als tweede, vlak voor Mike Teunissen. Groenewegen won gisteren ook al de eerste etappe. Zijn ploeggenoot Jos van Emden was woensdag de snelste in de proloog.
"Winnen is altijd leuk", zei Groenewegen aan de finish. "Na mijn valpartij van gisteren was ik niet super. De ploeg heeft mij goed gebracht en had de etappe prima onder controle. De lead-out was er een uit het boekje en dat geeft vertrouwen voor de Tour. Het doel is om de lead-out perfect op elkaar af te stemmen en daar is deze koers ideaal voor", zei de Amsterdammer die op 6 juli tijdens de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk de gele trui wil pakken.
De Nederlanders Justin Timmermans en Robbie van Bakel gingen met de Belg Jonas Goeman en de Spanjaard Mikel Aristi Gardoki in de aanval. Het kwartet nam een voorsprong van zo'n vier minuten maar werd ruim 3 kilometer voor de finish achterhaald door een aanstormend peloton.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.