Drama voor SCHC-keepster Roos Knijff

© Orange Pictures
BILTHOVEN - Keepster Roos Knijff van hockeyhoofdklasser SCHC uit Bilthoven komt komend seizoen niet in actie. De Utrechtse heeft afgelopen week de voorste kruisband van haar rechterknie afgescheurd. De revalidatie duurt negen maanden.
Het drama voor Knijff voltrok zich afgelopen dinsdag tijdens de training van Jong Oranje. Twee dagen later toonde een mri-scan de ernst van de blessure. De keepster wordt eind juli geopereerd. Dat betekent dat ze op zijn vroegst eind april weer in actie kan komen.

EERSTE KEEPER

Knijff zou komend seizoen eerste keeper worden bij SCHC, na het vertrek van Maddy Hinch. Afgelopen week trok de club Marsha Zwezereijn aan als tweede keeper. Mogelijk wordt zij nu eerste keeper, zegt bestuurslid tophockey Willem Boot.
"We hebben een goeie keeper gehaald. Weliswaar als tweede keeper, maar zij is goed genoeg", aldus Boot. "En in de jeugd hebben we echt wel een goeie reservekeeper lopen." Een nieuwe keeper halen is lastig, denkt Boot. "Het is al best laat, de meesten liggen vast."

HINCH

SCHC bestudeert ook de optie Maddy Hinch, maar die terughalen is complex, weet Boot. "Maddy zit in het Olympisch programma met Engeland. Het is maar zeer de vraag of dat zou passen met ons programma."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.