Van den Brom scoort meteen punten bij eerste training FC Utrecht

John van den Brom stapt voor de eerste keer het trainingsveld op
John van den Brom stapt voor de eerste keer het trainingsveld op © fcutrecht.nl
UTRECHT - De zomervakantie is nog niet eens begonnen, maar de spelers van FC Utrecht hebben hun vakantiespullen al weer opgeborgen. Vandaag was op Zoudenbalch onder grote belangstelling de eerste training onder de nieuwe trainer John van den Brom. De Amersfoorter zorgde meteen voor een frisse wind. Zo daagde hij een aantal supporters uit om mee te rennen met de spelers. Iets wat onder zijn voorgangers nooit gebeurd was.
Van den Brom laat supporters meedoen met training

VUURWERK BIJ 30 GRADEN

Een goede sfeer (de spelers werden onthaald met Bengaals vuur) en prachtig weer (tegen de 30 graden). Een beter begin was niet mogelijk voor de club uit de Domstad en voor Van den Brom als trainer van FC Utrecht. "Ik voelde me weer als toen ik voor het eerst naar de middelbare school ging, die kriebels in mijn buik", bekende Van den Brom na afloop, "ik had deze training in mijn gedachten al zo vaak afgespeeld."
John van den Brom: "Voelde als eerste dag op middelbare school"

POSITIEVE VIBE

Ook aanvoerder Willem Janssen voelt een positieve vibe. "Na een week vakantie wilde ik eigenlijk al weer mijn voetbalschoenen tevoorschijn halen", lacht Janssen.
Ik heb hoge verwachtingen dit seizoen
Willem Janssen
"Dat heeft natuurlijk ook te maken met hoe we het seizoen hebben afgesloten. Ik kan niet wachten om weer te beginnen. Ik heb hele goede verwachtingen voor dit seizoen."
Willem Janssen: "Ik heb hoge verwachtingen van dit seizoen"
Veel fans en media bij de eerste training van FC Utrecht
Veel fans en media bij de eerste training van FC Utrecht © fcutrecht.nl

MAHER

Een paar honderd supporters waren op de training afgekomen. Zij zagen ondermeer Adam Maher voor het eerst. De middenvelder kwam achter zijn oude trainer aan van Alkmaar naar Utrecht. Hij verwacht dat Van den Brom zijn filosofie ook in de Domstad zal proberen uit te dragen, "Bij AZ speelden we 4-3-3. We gaan zien wat we bij FC Utrecht gaan doen. We hebben de spelers om hetzelfde spelletje te spelen, maar als het moet kunnen we ook met 4-4-2 uit de voeten."
Adam Maher: "Trainer zal zijn filosofie ook hier willen uitdragen"

BALKAN

Over een paar weken reist FC Utrecht naar Bosnië of Noord-Macedonië voor de tweede voorronde van de Europa League. "Ik denk dat het Bosnië wordt", laat verdediger Dario Dumic stellig weten, "Dat lijkt me ook leuker, want daar kom ik vandaan. Eerlijk gezegd is HSK Zrinjski wel echt een stuk beter dan Akademija Pandev. Dus ik denk dat het Zrinjski wordt. En dat is geen Valetta zoals vorige keer. Dus we moeten waakzaam zijn. Of de Bosniërs vergelijkbaar zijn met ons? Nee, dat niet. Wij hebben meer kwaliteit op het veld."
Dario Dumic: "Ik denk dat we in Bosnië terecht komen"
FC Utrecht speelt 25 juli eerst thuis. 1 augustus volgt de return. 18 juli weet het wie de tegenstander wordt in Europa.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.