Bunniksiders verven tribune FC Utrecht rood: "Ik stuur Van Seumeren wel een tikkie"

UTRECHT - Tientallen Bunniksiders staken vandaag de handen uit de mouwen. De fanatieke aanhangers van FC Utrecht verfden hun nieuwe sfeervak rood. Het was een langgekoesterde wens van de supporters.
Na afloop van de eerste training van FC Utrecht was het de beurt aan de fans om zich in het zweet te werken. Het werd een helse klus in het hete weer, want het staanvak en de trappen moesten helemaal rood gaan kleuren. De supporters hebben het graag over voor hun club, maar een supporter zegt lachend dat hij wel een tikkie gaat sturen naar FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren.

VEILIGHEID

De echte beloning voor het harde werken laat nog even op zich wachten. De tribune kan als de verf droog is namelijk niet meteen worden gebruikt. ''Helaas heeft het wat vertraging opgelopen. Dat heeft te maken met metingen en veiligheid. We willen natuurlijk geen ongelukken'', aldus supporterscoördinator Robert Junier.
Het werd een helse klus in het hete weer.
Het werd een helse klus in het hete weer. © RTV Utrecht
Ongelukken moeten worden voorkomen door het tribune-systeem Safe Standing: veilig staan. Speciale hekken met uitklapbare stoeltjes moeten verhinderen dat enthousiaste fans naar beneden kukelen. Die stoeltjes zijn nodig bij Europese wedstrijden, want dan is staan verboden.

OKTOBER

In oktober is het staanvak gebruiksklaar. De supporters kijken reikhalzend uit naar dat moment. "Ik kan niet wachten'' zegt een stralende Toby de Rijk, fanatiek supporter van de Bunnikside.
In oktober is het staanvak gebruiksklaar.
In oktober is het staanvak gebruiksklaar. © RTV Utrecht
Als de andere supporters ook zo enthousiast zijn gaat FC Utrecht in de toekomst misschien alle stoeltjes weghalen op de Bunnikside.
Bunniksiders verven tribune FC Utrecht rood

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.