Eemdijk-spits De Graaf knoopt er toch nog een jaartje aan vast

© Orange Pictures
EEMDIJK - Jan de Graaf gaat toch nog een jaar door als voetballer van Eemdijk. De 33-jarige spits heeft dat na een gesprek met de nieuwe trainer Willem Romp aan de club laten weten.
De Graaf, die aan het begin van zijn loopbaan furore maakte bij IJsselmeervogels, kondigde eind 2018 aan te gaan stoppen, maar had het er na de degradatie van Eemdijk uit de Derde divisie hoorbaar moeite mee dat zijn loopbaan voorbij was.
"Toen ik zei dat ik ging stoppen was ik geblesseerd, nu ben ik weer fit", zegt De Graaf. "Ik heb overleg gehad met de orthopeed. Er zit slijtage op de enkel. We houden het in de gaten. Als het te hard achteruit gaat nemen we alsnog maatregelen."
Wie het interview met De Graaf na de degradatie hoorde, is niet verbaasd dat de spits op zijn besluit is teruggekomen. "In de rust besefte ik dat dit mijn laatste wedstrijd wel eens kon zijn. De gedachte om door te gaan speelde al langer, maar omdat ik zo emotioneel was, wilde ik er direct na de wedstrijd niets over zeggen", aldus De Graaf nu.
"De nieuwe trainer gaf aan mij er heel graag bij te houden. Ik ga twee in plaats van drie keer trainen, net als Jan Pieter Hartog", vertelt De Graaf. "En ik wil een rol gaan spelen in de begeleiding van jongere spelers die op den duur het stokje toch echt moeten overnemen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.