FC Utrecht en Kampong populairste sportclubs provincie Utrecht

© FC Utrecht
UTRECHT - Geen enkele andere sportclub is in de eigen provincie populairder dan FC Groningen. Dat blijkt uit het Vrije Tijd Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy, uitgevoerd met behulp van de Universiteit van Amsterdam.

UTRECHTSE CLUBS

Groningers zijn trotser op hun voetbalclub dan Noord-Hollanders op Ajax en Zuid-Hollanders op Feyenoord. FC Utrecht staat samen met FC Twente op de gedeeld vijfde plaats.
Het bureau onderzocht ook welke niet-voetbalclubs voor de provinciebevolking een rol van betekenis spelen. In die ranglijst is Kampong de nummer twee.
Wat volgens de onderzoekers opvalt is dat maar weinig mensen een voetbalclub in het rijtje van favoriete vrijetijdsbesteding zetten. De top zes van sportclubs die in hun eigen provincie in de top 10 staan ziet er als volgt uit:
1. FC Groningen
2. Ajax
3. Feyenoord
4. PSV
5. FC Twente
FC Utrecht

STADIONS

Friezen voelen de sterkste band met een sportstadion. IJsstadion Thialf staat eerste op de ranglijst van populairste sportlocaties, gevolgd door het Groningse MartiniPlaza en het TT Circuitin Assen. In Zuid Holland scoort Ahoy beter dan de Kuip. De Galgenwaard komt niet in de top 10 voor.
1. Thialf
2. MartiniPlaza
3. TT Circuit Assen
4. Johan Cruijff ArenA
5. Rotterdam Ahoy

ANDERE SPORTEN

Voetbal bepaalt voor het grootste deel de trots op het sportleven in de eigen provincie. Slechts zes niet-voetbalclubs spelen voor de provinciebevolking een rol van betekenis. De top drie:
1. Donar(basketbal, Groningen)
2. Kampong (omnisport, Utrecht)
3. BeQuick 1887 (omnisport, Groningen)
Het onderzoek is verricht onder 7.850 respondenten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.