RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse Aarts uit waterpoloselectie gezet

UTRECHT - Laura Aarts is uit de nationale waterpoloselectie gezet. De Utrechtse keepster zal volgende maand niet deelnemen aan het WK in het Koreaanse Gwangju. Bondscoach Arno Havenga nam het besluit nadat Aerts had aangegeven onvoldoende motivatie te kunnen vinden om het intensieve programma van Oranje op weg naar de Olympische Spelen van 2020 te volgen.

Voormalig UZSC-keepster Aarts, die tegenwoordig in Hongarije speelt, heeft aangegeven dat zij richting Tokio niet het topsportleven wil leiden en de inspanningen kan leveren die horen bij een olympische missie. "We hebben hier meerdere intensieve gesprekken over gevoerd", zegt Havenga. "Maar we hebben haar helaas niet op andere gedachten kunnen brengen."

"Haar kwaliteiten als keepster staan niet ter discussie, maar we willen binnen ons team werken met speelsters die volledig gecommitteerd zijn aan het olympisch programma," vervolgt Havenga.

Aarts wilde nog graag aan het komend WK in Korea meedoen, maar dat is voor de bondscoach geen optie. "We hebben binnen onze selectie nog twee jonge, talentvolle keepsters en die zullen we nu de volledige kans geven om zich versneld te ontwikkelen op de komende toernooien in Boedapest en Rotterdam."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht