RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nederland door naar kwartfinale WK Voetbal voor vrouwen

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - De Nederlandse voetbalsters hebben in de achtste finales van het WK in Frankrijk Japan met 2-1 verslagen. De Oranje Leeuwinnen spelen zaterdag in de kwartfinale tegen Italië. Nederland kwam nog nooit eerder in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal zo ver op een wereldkampioenschap.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman en regiogenoten Sari van Veenendaal en Shanice van de Sanden won door twee doelpunten van Lieke Martens. Martens opende de score een kwartier na het fluitsignaal, maar Yui Hasegawa bracht Japan vlak voor rust weer langszij.

In de tweede helft kreeg Oranje het een paar keer erg zwaar. Het leek erop dat de wedstrijd op een verlenging zou uitlopen, maar in de 89ste minuut schoot Vivianne Miedema de bal tegen de uitgestoken arm van Saki Kumagai. De handsbal leverde de verdedigster een gele kaart op en Nederland een penalty. Die werd door Martens beheerst ingeschoten.

Oranje nam met de zege revanche op Japan, de wereldkampioen van 2011 en verliezend finalist van 2015. In 2015 in Canada was het juist Japan dat Nederland met 2-1 in de achtste finales naar huis stuurde.

De kwartfinale tegen Italië wordt zaterdag in Valenciennes gespeeld. Dan valt ook een ticket naar de Olympische Spelen in Tokio te verdienen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -