FC Utrecht wint eerste oefenwedstrijd in Amersfoort

Willem Janssen maakt zich klaar voor de eerste toss van het seizoen
Willem Janssen maakt zich klaar voor de eerste toss van het seizoen © RTV Utrecht
UTRECHT/AMERSFOORT - FC Utrecht heeft zijn eerste oefenwedstrijd gewonnen. Op Sportpark Nimmerdor in Amersfoort werd de Amersfoortse selectie met 6-1 verslagen. Vooral nieuweling Issah Abass maakte indruk. Abass wordt dit seizoen gehuurd van het Duitse Mainz.
FC Utrecht verslaat de Amersfoortse Selectie met 6-1
Leon Guwara opende de score. Hij scoorde de 0-1. Het volgende doelpunt kwam uit een vrije trap van Urby Emanuelson. De 0-3 werd gescoord door Mitchell van Rooijen. Issah Abass scoorde voor rust nog de 0-4.
Lukas Görtler: "Er is belangstelling"
Na de thee verscheen FC Utrecht met een nieuwe ploeg in het veld. Klaiber tekende voor de 0-5 en 0-6 werd het door een mooie aanval van Patrick Joosten. De Amersfoortse eretreffer werd gescoord door Pim Kers.
Leon Guwara: "Ik wil de strijd aan gaan"
Een aantal spelers waaronder Adam Maher, David Jenssen en Bahebeck kwamen niet in actie. Zij kregen rust. FC Utrecht speelt zaterdagmiddag om 16.30 weer. Dan verplaatst het circus zich naar het Theo Thijssenplein voor een duel met het honderdjarige Elinkwijk.
John van den Brom: "Ik hou er niet van als spelers voor eigen succes gaan"