RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Dylan van Baarle als knecht naar Tour de France

VEENENDAAL - Dylan van Baarle uit Veenendaal is opgenomen in de wielerselectie van Team Ineos voor de Ronde van Frankrijk. Hij zal tijdens de Tour, die op 6 juli in Brussel begint, vooral in dienst rijden van titelhouder Geraint Thomas uit Wales en kanshebber Egan Bernal uit Colombia. De laatste schreef zondag nog de Ronde van Zwitserland op zijn naam.

Thomas kwam in de Zwitserse etappekoers in de vierde rit hard ten val. De fysieke schade viel achteraf mee en hij is alweer enige tijd in training voor de Tour. Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome ontbreekt in de ploeg van Ineos vanwege een zware crash.

Van Baarle (27) verschijnt voor de vierde keer aan de start. Na zijn debuut in 2015 reed hij de Tour ook uit in 2016 en 2017. Vorig jaar ontbrak hij in de ploeg, die toen nog Sky heette.

Landgenoot Wout Poels (31) zit ook bij de selectie. Hij begint aan zijn zevende Ronde van Frankrijk. De andere rijders van Ineos in de Tour zijn Michal Kwiatkowski (Polen), Jonathan Castroviejo (Spanje), Gianni Moscon (ItaliŽ) en Luke Rowe (Wales).


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Sportoverzicht