"De Leeuwinnen gaan winnen, maar het wordt een nek-aan-nekrace"

Anouk Hoogendijk.
Anouk Hoogendijk. © ANP
UTRECHT/WOERDEN - Oud-international Anouk Hoogendijk denkt dat de Oranje Leeuwinnen vanavond met 2-1 gaan winnen van Zweden. "Maar de vorm van de dag gaat het beslissen, want beide teams zijn nog wel wat wisselvallig in het toernooi."
Daarnaast vindt de geboren Woerdense het sowieso geweldig dat de voetbalvrouwen de halve finale hebben bereikt: "En we zitten aan de gunstige kant om de finale te halen", vertelde Hoogendijk vanmiddag op Radio M Utrecht. "Zweden is wel heel goed, maar een gunstigere tegenstander dan Engeland of de Verenigde Staten, maar het zal hoe dan ook een nek-aan-nekrace worden."

POPULAIR

De voormalig leeuwin stopte twee jaar geleden met professioneel voetbal, net voordat de Oranje Leeuwinnen populair werden met succes op het EK. Moeite heeft ze daar niet mee: "Ik ben juist blij dat we nu wel erkenning krijgen voor de sport", aldus Hoogendijk. En ook zij plukt nu op een andere manier de vruchten van het succes: "Ik heb nu veel leuk tv-werk en presentatieklussen, dat is ook leuk!"

OPSTELLING

De Oranje Leeuwinnen voetballen vanavond om 21.00 uur. De opstelling is nog niet bekend. Verwacht wordt dat Sari van Veenendaal uit Nieuwegein gewoon in het doel zal staan. Of Shanice van de Sanden uit IJsselstein wederom haar opwachting maakt is iets onzekerder. Wellicht zal ze haar plekje af moeten staan aan Lineth Beerensteyn.
Hoogendijk was vanmiddag in Utrecht voor de onthulling van een tafelvoetbaltafel op Utrecht Centraal. "Het is voor mensen die wat tijd moeten overbruggen, dat je even en potje tafelvoetbal kunt spelen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.