Van Veenendaal sleept Oranje erdoorheen: "Je was écht heel goed"

Sari van Veenendaal treedt reddend op tegen Zweden
Sari van Veenendaal treedt reddend op tegen Zweden © Orange Pictures
NIEUWEGEIN - Ze zal het nooit als eerste toegeven, daarom deed teamgenote Daniëlle van de Donk het maar na de gewonnen halve finale op het WK tegen Zweden. "Je was écht heel goed, Sari."
Sari is Sari van Veenendaal. De Nieuwegeinse doelvrouw van het Nederlands voetbalelftal. Zonder de uitblinkende keepster had Oranje de verlenging waarschijnlijk niet gehaald. Sterker, dan had Oranje niet eens in de halve finale gestaan.
[Merkwaardig genoeg is Van Veenendaal nog altijd clubloos]
Nederland versloeg Zweden met 1-0 na een doelpunt van Jackie Groenen in de 99e minuut. Van Veenendaal hield haar ploeg met meerdere belangrijk reddingen op de been. Zondag staat het voor het eerste in een WK-finale. Tegen grootmacht Verenigde Staten. "We staan gewoon in de finale", glundert Van Veenendaal met het ongeloof in haar ogen, "We hoopten het in 90 minuten te doen. Toen het verlengen werd zeiden we tegen elkaar: we moeten die 30 minuten over de streep heen trekken, maakt niet uit hoe. Iedereen heeft zo hard gewerkt."

BESCHEIDEN

Van Veenendaal heeft moeite met alle complimenten. "Ik word er verlegen van", aldus de aanvoerster die al vroeg in de wedstrijd geblesseerd raakte aan haar hand, nadat een Zweedse speelster erop was gaan staan. Toch ging ze door, "Ik heb een doel en dat wil ik bereiken. Zo veel mogelijk wedstrijden achter elkaar winnen en dat gaat goed." Oranje heeft nu alle zes wedstrijden die het speelde gewonnen. "Ik ben echt supertrots. We gaan nu slapen, herstellen en genieten en dan gaat de knop weer om voor de finale. En die hand is geen probleem voor zondag."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.