RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Zet grote schermen in Utrecht voor WK-finale Oranje Leeuwinnen"

UTRECHT - Zoveel mogelijk Utrechters moeten de finale van het WK voetbal aanstaande zondag samen kunnen kijken. Dat vinden de PvdA en Student & Starter in de stad. De partijen pleiten daarom vanavond in de raad voor een aantal grote schermen, op een aantal pleinen in de stad. "Wij vinden dat deze bijzondere prestatie dat waard is."

Volgens de partijen is gisteren bij de halve finale de animo daarvoor al gebleken, toen veel mensen in cafés de wedstrijd bekeken. Daarnaast breken ze een lans voor de emancipatie binnen het voetbal: "Voor de nieuwe generatie meiden is het succes van de voetbalvrouwen een prachtige stimulans; er groeit nu een generatie op die vrouwelijke voorbeelden heeft!"

Wethouder Klaas Verschuure ondersteunt het plan. Hij roept ondernemers op om een aanvraag te doen voor een groot scherm op één of meer pleinen. Hij geeft aan dat dit kan tot vrijdagmiddag 13.00 uur. Hij zegt deze aanvragen welwillend te willen beoordelen. Daarbij worden de aanvragen kritisch getoetst door de hulpdiensten. Verschuure gaf aan dat de gemeente zelf geen grote schermen gaat plaatsen.

De voetbalvrouwen spelen de finale zondag. Om 17.00 uur trappen ze af tegen de Verenigde Staten. Sari van Veenendaal uit Nieuwegein staat weer in het doel is de verwachting, na weer een aantal mooie reddingen gisteravond.

Of Shanice van de Sanden uit IJsselstein in de basis zal starten is onduidelijk. Gisteren koos coach Sarina Wiegman voor Lineth Beerensteyn en viel Van de Sanden later voor haar in.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -