RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Van Baarle klaar voor zijn vierde Tour: "Blij dat ik er weer bij ben"

1/2
VEENENDAAL - Na drie deelnames aan de Tour de France, waarbij hij alle keren Parijs haalde, kreeg Dylan van Baarle vorig jaar van zijn ploegleiding te horen dat hij de Tour niet zou rijden. Een jaar later is de Veenendaler wel weer van de partij. In dezelfde ploeg, maar met een andere sponsor.

BELONING

"Ik heb er enorm veel zin in", zei Van Baarle vrijdag in het Radio M programma Utrecht is Wakker. "Het is een hele opluchting als je hoort dat je geselecteerd bent." Van Baarle won dit voorjaar een rit in het Critérium du Daupiné en het eindklassement in de Herald Sun Tour. "Ik heb er hard voor gewerkt, en dat wordt nu beloond met een selectie."

"Ik heb er hard voor gewerkt"


FRIS

De Tour begint zaterdag in Brussel, met een vlakke rit van 192 kilometer. Zondag is de ploegentijdrit, waar vooral voor de ploegen van de klassementsrenners veel op het spel staat. "Wij zijn hier woensdag aangekomen", vertelt Van Baarle. "We hebben het parcoers van de ploegentijdrit gereden en verder hebben we vrij rustig aan gedaan. We proberen zo fris mogelijk aan de drie weken te beginnen. We zijn er klaar voor. Als je er nu nog iets moet doen, ben je te laat."

In de vlakke rit van zaterdag hoeven we van Van Baarle geen opzienbarende dingen te verwachten. "Ons doel is vooral ervoor te zorgen dat onze klassementsrenners geen tijd verliezen." Aan Van Baarle zal het niet liggen. "Ik heb er alles aan gedaan, ik weet dat ik in orde ben."

SUPERHELD

Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat Eddie Merckx zijn eerste van in totaal vijf Tourzeges boekte. De Belg was in zijn tijd een superheld. "Voor de volgers is Peter Sagan nu denk ik die superheld, door de interviews die hij geeft en door hoe hij acteert op de fiets," zegt Van Baarle.

Zelf heeft de Veenendaler geen superheld in het huidige peloton. "Maar ik ben van oorsprong natuurlijk een klassiekerrenner. Dus toen ik jong was wilde ik graag Fabian Cancellara of Tom Boonen zijn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht