RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rust voor Van Veenendaal en Van de Sanden

NIEUWEGEIN/UTRECHT - Twee dagen voor de WK-finale tegen de Verenigde Staten hebben de Nederlandse voetbalsters met een verre van complete groep getraind in Oullins. Zeven speelsters bleven achter in het spelershotel in Lyon, waaronder de Nieuwegeinse keepster Sari van Veenendaal en de Utrechtse Shanice van de Sanden. De overige basiskrachten werkten vrijdag een lichte hersteltraining af onder de brandende zon.

Van de speelsters die woensdag in actie kwamen in de halve finale tegen Zweden, die 120 minuten duurde en in de verlenging werd beslist door een doelpunt van Jackie Groenen, lieten Lineth Beerensteyn, Jill Roord, Groenen, Dominique Bloodworth, Daniëlle van de Donk en Desiree van Lunteren zich samen met de reserves zien op het veld in Oullins. Van Lunteren hield het alleen bij wat fietsen op de hometrainer, de rest ging ook met de bal aan de slag.

Naast Van Veenendaal en Van de Sanden sloegen Lieke Martens, Merel van Dongen, Stefanie van der Gragt, Sherida Spitse en Vivianne Miedema de training over. Zij herstelden in het hotel van de inspanningen. Martens bleef tegen Zweden na rust achter in de kleedkamer. Ze werd afgelost door Roord. De linksbuiten had te veel last van een teen om door te kunnen spelen. Het is twijfelachtig of ze zondag tegen de Verenigde Staten kan meedoen.

Oranje traint zaterdag voor de laatste keer op Franse bodem. Bondscoach Sarina Wiegman geeft dan ook een persconferentie, in gezelschap van aanvoerster Van Veenendaal en recordinternational Spitse. De finale in het Parc OL begint zondag om 17.00 uur.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -