Definitief geen play-offs voor Quick Amersfoort

© Orange Pictures / Jan Kruijdenberg
AMERSFOORT - De honkballers van Quick Amersfoort hebben definitief naast de play-offs gegrepen. De Amersfoorters, die alleen nog maar een mathematische kans hadden om vierde te worden in de hoofdklasse, verloren met 5-4 bij Amsterdam. Daardoor gaat Hoofddorp Pioniers met het laatste ticket aan de haal.
Quick gooide nog wel alles in de strijd tegen de nummer 2 van de ranglijst. In de 4e inning namen de Amersfoorters brutaal een 3-0 voorsprong. Taylor Clemensia sloeg twee man over de thuisplaat waarna hij zelf werd binnengeslagen door Rowan van Hoek.
Amsterdam deed dezelfde inning nog wat terug. Het scoorde twee keer op Quick-pitcher Jan-Willem Geerts, die daarbij niet geholpen werd door zijn veld. In de twee innings die volgden scoorde Amsterdam nog twee keer waarmee het definitief orde op zaken stelde.
WALK-OFF OVERWINNING
In de negende inning kwam Quick nog langszij nadat Van Hoek profiteerde van een gooifout van de korte stop. In de gelijkmakende slagbeurt wist Jasper Popken de 4-4 echter niet vast te houden. Richardson sloeg een honkslag waarop Henrique het winnende punt scoorde.
Quick staat vijfde met 30 punten uit 38 wedstrijden. Neptunus, Amsterdam, HCAW en Pioniers gaan naar de play-offs om de landstitel. Quick gaat zich in de play-down groep proberen te handhaven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.