Kostbare nederlaag UVV in race naar promotiepoule

© Jan Kruijdenberg
UTRECHT - De honkballers van UVV hebben zichzelf een slechte dienst bewezen. De Utrechters verloren in de overgangsklasse van koploper RCH-Pinguins. In Utrecht werd het 2-13.
De eerste acht van de competitie gaan in de tweede seizoenshelft strijden om promotie naar de hoofdklasse. UVV ziet door de nederlaag vanaf de achtste plaats Orioles weer twee punten dichterbij komen. Het verschil tussen UVV en de ploeg uit Bergschenhoek is nog maar twee punten met nog drie wedstrijden te spelen.
UVV speelt zondag nogmaals tegen het sterke RCH terwijl Orioles met HCAW de zwakste ploeg uit de competitie treft. UVV eindigt volgende week met een dubbel tegen Pioniers (de nummer 12) Orioles speelt twee keer tegen Euro Stars (de nummer vier). Ook Twins heeft in theorie nog een kans om 8e te worden.

LANGE HALEN GAUW THUIS

De wedstrijd tussen UVV en RCH was eigenlijk halverwege de tweede inning al gespeeld. UVV-pitcher Ross Vance kreeg daarin maarliefst zeven runs om de oren. Vance mocht de inning niet uitgooien, hij werd vervangen door Aaron Isenia die ook nog twee punten tegen kreeg.
Pas in de vijfde inning kwam de thuisploeg op het scorebord. Jelle Rijssemus kwam over de thuisplaat nadat Blake Kauer met de honken vol vier wijt kreeg. In de zesde inning kreeg de slagploeg van RCH weer een opleving. Het leverde vier punten op, waarna UVV in de zevende inning de mercy rule niet meer kon voorkomen. Het scoorde nog wel een punt, maar de marge bleef meer dan negen punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.