Khalid Boulahrouz heeft een boodschap voor de oranjevrouwen: "Geniet vooral ook van de finale"

© RTV Utrecht
UTRECHT - In de Utrechtse Jaarbeurs kwamen vandaag duizenden voetbalfans samen voor een sportieve dag. Tijdens het FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival konden kinderen bekende voetballers ontmoeten of zelf een potje straatvoetbal spelen.
Oud-international Khalid Boulahrouz was ook in de Jaarbeurs en heeft een tip voor de speelsters van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal: "Ik wil ze heel veel succes wensen. En ze moeten echt van de finale, van het moment, van de sfeer, maar ook van het leven naar de finale toe, genieten."
Khalid Boulahrouz: geniet vooral ook van de sfeer
Van spanning lijkt in ieder geval geen sprake in het kamp van Oranje, zo vlak voor de belangrijkste en grootste wedstrijd ooit uit de geschiedenis van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Op de persconferentie vandaag, met tal van internationale media in de zaal, zaten Sherida Spitse en Sari van Veenendaal nog te lachen en dollen met elkaar.
"Het toernooi gaat zo snel, je zit echt in een soort bubbel", bekende de Nieuwegeinse aanvoerster. "Je probeert je een beetje af te sluiten voor alles wat om je heen gebeurt. We zijn heel trots op wat we doen en neerzetten. Maar het echte genieten is iets voor aan het einde van het toernooi. We hebben nog een heel belangrijke wedstrijd om te spelen. En die gaan we spelen om te winnen."

BUSHALTE

Van Veenendaal heeft sinds kort een 'eigen' bushalte in Lyon, waar naar alle aanvoerders van de WK-deelnemers een bus- of metrohalte is vernoemd. "Ik hoorde het van m'n moeder, ze stuurde een foto. Het is iets kleins, maar wel heel speciaal. Dit kan weer van m'n bucketlist", zei de keepster.
Tijdens het FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival in de Jaarbeurs in Utrecht is ook de loting verricht voor de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Er werden 56 amateurclubs aan elkaar gekoppeld, die in het weekend van 17 en 18 augustus het tegen elkaar op zullen nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.