Team van geloste Groenewegen wint ploegentijdrit

© LaPresse
PROVINCIE UTRECHT - Team Jumbo-Visma heeft opnieuw succes geboekt in de Tour de France. Na de etappezege gisteren van Mike Teunissen werd zondag de ploegentijdrit gewonnen.
Team Ineos stond lang bovenaan, maar werd uiteindelijk pas door de laatste ploeg, Lotto-Visma, geklopt. Daardoor behoudt Mike Teunissen de gele leiderstrui. Vinkevener Dylan Groenewegen, die gisteren onderuit ging, moest al vroeg lossen. Team Ineos, met Tour-favoriet Bernal moest 21 seconden toegeven.

BEURS OP DE FIETS

"Het voelde in het begin niet zo heel goed. Het ging beter toen ik alleen zat", vertelde Groenewegen na afloop, "Ik heb wat last van mijn schouder, maar ik hoop er in de 4e etappe als er weer een massasprint verwacht wordt, te staan."
Er waren een paar schoonheidsfoutjes, maar over het algemeen keek Dylan van Baarle tevreden terug op het optreden van Team Ineos in de ploegentijdrit van de Tour de France in Brussel. "Het lijkt wel een Formule 1-circuit. Ik voelde me net Max Verstappen", sprak de Veenendaalse tijdritkampioen van 2018, die met zijn ploeg als eerste in actie moest komen.
OUDE SKY-TREIN
Ongebruikelijk is dat voor het topteam, dat als Sky jaren de Tour beheerste. "Ik vond het wel fijn", vertelde Van Baarle die voor het eerst deel uitmaakt van de Tourselectie van de Britse ploeg. "Het was nu parcours verkennen en erna meteen de warming-up. Anders zit je ook maar te wachten. Ik denk dat dit vrij goed was, we hebben er ook een goede groep voor."

STERK OPTREDEN PLOEG KELDERMAN

Ook Wilco Kelderman kan al terugkijken op een goed optreden. De geboren Amersfoorter werd met Team Sunweb 4e op 26 seconden van Jumbo-Visma.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.