Van de Sanden: 'kop omhoog en doorgaan'

© Orange Pictures
UTRECHT/NIEUWEGEIN - Shanice van de Sanden begon met hoge verwachtingen aan het WK, maar op persoonlijk vlak kon de Utrechtse die niet waarmaken. "Elke profvoetballer of topsporter heeft wel eens een mindere periode. Ik baal ontzettend dat ik dat nu precies tijdens dit toernooi heb", zei de rechtsbuiten van Oranje na de verloren finale, waarin ze nog even mocht invallen. "Heel jammer dat het er niet allemaal uit is gekomen. Maar ik kan er nu niets meer aan doen. Kop omhoog en doorgaan. Ik kom hier weer sterker uit."
Van de Sanden kreeg lang het vertrouwen van bondscoach Sarina Wiegman, hoewel ze op het WK slechts sporadisch iets van haar klasse liet zien. Juist tijdens de halve finale en de eindstrijd in 'haar' Lyon, de Franse stad waar ze woont en speelt, zat de aanvalster van Olympique Lyon op de bank. "Dat was lastig. Het was voor mij een heel moeilijk toernooi. Alles wat in de media gezegd en geschreven werd, is een beetje in mijn kop gaan zitten. Daar ga ik aan werken richting het volgende toernooi."
Van de Sanden wacht met haar team op de medaille voor de 2e plaats
Van de Sanden wacht met haar team op de medaille voor de 2e plaats © Orange Pictures

WEDERZIJDS RESPECT

De nummer 7 van Oranje viel na afloop de Amerikaanse vedette Megan Rapinoe in de armen. "Ik ken heel wat Amerikaanse meiden. Ik heb ontzettend veel respect voor hen en zij voor mij. Af en toe krijg ik berichtjes van ze, dat ze me graag willen hebben in hun competitie. Ja, ook van Rapinoe. De Amerikaanse bondscoach kwam ook naar me toe om te zeggen hoeveel ze in me gelooft. Dat zijn mooie berichten, van zulke mensen neem ik die mee."
Van de Sanden ontweek de vraag of ze ooit in de Amerikaanse competitie wil spelen. "We zullen zien. We zijn nu tweede van de wereld geworden, over de toekomst hebben we het later wel weer."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.