RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Mackaij ziet Vos opnieuw winnen in Italië

WOERDEN - Marianne Vos heeft een uitstekend weekeinde in de Giro Rosa achter de rug. De wielrenster van CCC-Liv won zondag ook de derde etappe in de Ronde van Italië voor vrouwen. Een dag eerder had de Nederlandse blikvanger ook al de tweede rit op haar naam geschreven. Floortje Mackaij gaf opnieuw ruim een minuut prijs. De Woerdense werd 41e.

Vos sloeg in de rit over 104 kilometer tussen Sagliano Micca en Piedicavallo in de laatste meters toe. Koploopster Lucy Kennedy uit Australië leek op weg naar de winst, maar viel op de steile aankomst vrijwel stil. Daardoor kon de aanstormende Vos haar alsnog passeren.

De veelvoudig wereldkampioen reed 10 kilometer voor de finish nog lek. "Er was een razendsnelle fietswissel. Intussen wachtte de ploeg achter in het peloton op Marianne om haar snel weer naar voren te loodsen. Dat ging gesmeerd", concludeerde ploegleider Jeroen Blijlevens voldaan.

MACKAIJ MOET HOPEN OP DAGSUCCES

Voor de 32-jarige Brabantse was het haar 23e etappezege in de Giro Rosa. Vos won het eindklassement van de Ronde van Italië drie keer. Ze staat nu derde in het algemeen klassement, achter de Deense Cecilie Uttrup Ludwig en leidster Katarzyna Niewiadoma uit Polen. Mackaij had vooraf geen illusies op een kort klassement. Ze staat inmiddels 38e op 3:51. Het geeft de Woerdense de komende dagen misschien de kans om voor dagsucces te gaan.

Op zaterdag was Vos na een heuvelachtige rit van 78,3 kilometer de snelste in de sprint in Viù. Ze versloeg haar landgenotes Annemiek van Vleuten (tweede) en Lucinda Brand (derde). Van Vleuten eindigde zondag als vijfde, gevolgd door Brand als zesde.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht