Kelderman kampte met pech: 'Ik kon niet meer schakelen'

Kelderman (in tweede positie) in zijn rit tegen de klok
Kelderman (in tweede positie) in zijn rit tegen de klok © Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Team Sunweb weerde zich kranig tijdens de ploegentijdrit in de Tour de France. De Duitse ploeg van geboren Amersfoorter Wilco Kelderman werd 4e. Daardoor blijft de hoop op een goed klassement fier overeind staan.
Toch was het voor Kelderman geen 'walk in the park'. "Ik kon niet meer schakelen", bekende het lid van de Utrechtse wielervereniging De Volharding vlak na de rit tegen de klok aan de finish, "Na een van de laatste bochten naar rechts schakelde hij niet meer. Ik reed op de 58×13, dat is redelijk zwaar kan ik je vertellen." Het laatste stukje naar de finish liep licht omhoog.

PISSED

"Het is gewoon kut en dan ben je even pissed", gaat Kelderman verder. "Dat was even lastig, dan kun je jezelf zo kwaad maken dat je er wel blijft." De ploeg van Kelderman verloor uiteindelijk zes seconden op Team Ineos van favoriet Bernal. Jumbo-Visma, met geletruidrager Mike Teunissen, bleek uiteindelijk 26 seconden sneller dan Team Sunweb.

NIET MET KLASSEMENT BEZIG

Kelderman staat momenteel 18e op 38 seconden. Een prima uitgangspositie voor de komende weken, toch blijft Kelderman zeggen niet naar het klassement te kijken. "Daar ben ik niet mee bezig. We hebben hier maanden naar toegewerkt. De ploegentijdrit is echt een dingetje voor ons wat we als ploeg supermooi vinden. Dan telt alleen ritwinst, ook zonder Tom Dumoulin."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.