RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Wiebes en Van Dijk in BeNe Ladies Tour

1/2
MIJDRECHT/WOERDEN - Lorena Wiebes en Ellen van Dijk staan dit jaar aan de start in de BeNe Ladies Tour. De etappewedstrijd begint op donderdag 18 juli en duurt tot en met zondag 21 juli. Ook Cathelijne Hoolwerf uit Eemdijk staat op de startlijst.

WIEBES

Lorena Wiebes is één van de grote Nederlandse wielrensters van het afgelopen voorjaar. Ze boekte meerdere zeges, met als hoogtepunten haar winst op het Nederlands kampioenschap en een week eerder tijdens de Europese Spelen.

 Ellen van Dijk Ellen van Dijk | Foto: Trek-Segafredo

VAN DIJK

Ellen van Dijk geldt vooral als tijdritspecialiste. Ze was in 2013 wereldkampioene en in 2016, 2017 en 2018 Europees kampioene op die discipline. Dat ze ook meerdaagse wedstrijden aankan bewees Van Dijk al acht keer. Tussen 2011 en 2018 won ze onder meer de Ronde van Qatar en de Holland Ladies Tour.

ETAPPES

De BeNe Ladies Tour begint op 18 juli met een proloog in Leidsche Rijn. Een dag later volgt een etappe van het Belgische Essen naar Roosendaal. Op zaterdag 20 juli is er eerst een etappe van Sluis naar Watervliet en vervolgens een individuele tijdrit. De Tour eindigt op 21 juli met een rit met start en finish in Zelzate, even ten zuiden van Terneuzen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht