RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cerny voor vier jaar naar FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht heeft VŠclav Cerny overgenomen van Ajax. De 21-jarige aanvaller uit TsjechiŽ heeft een contract voor drie seizoenen getekend, met een optie op een vierde jaar.

Cerny kwam in 2014 van de academie van FK Pribram naar de jeugdopleiding van Ajax. Hij speelde 29 duels in dehoofdmacht en 69 optredens in de Eerste divisie voor Jong Ajax. Voor Jong Ajax scoorde Cerny 31 doelpunten en bereidde hij er 25 voor.

De linkeraanvaller speelde in totaal 55 interlands voor verschillende Tsjechische jeugdelftallen. Voor Jong TsjechiŽ kwam Cerny 16 keer in actie en maakte hij 9 doelpunten.

"VŠclav is een speler met extra kwaliteiten, die onze selectie weer zal versterken", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. Cerny kon ook naar verschillende buitenlandse clubs, volgens Zuidam. "Dat hij toch voor ons kiest zegt ook iets over zijn drive en sportieve ambities."

VŠclav Cerny is per direct aangesloten bij de selectie, die maandag naar het Duitse Harsewinkel is vertrokken voor een 7-daags trainingskamp.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -