Keepster Heerbaart van Kampong naar SCHC

© Website Kampong
UTRECHT/BILTHOVEN - SCHC heeft de selectie versterkt met doelvrouw Alexandra Heerbaart. Zij komt over van regiogenoot Kampong en wordt in Bilthoven eerste keepster. Die plek was vacant, nadat Roos Knijff zwaar geblesseerd raakte.
Na het vertrek van Maddie Hinch zou Knijff het stokje overnemen onder de lat. De Utrechtse scheurde bij een training met Jong Oranje echter haar kruisband in de rechterknie af. Keeper Marsha Zwezereijn werd door SCHC al overgenomen van Klein Zwitserland, maar zij zal de tweede viool gaan spelen achter Heerbaart.
"Natuurlijk leef ik erg mee met Roos, dit is verschrikkelijk", zegt nieuwkomer Heerbaart. "Om je plek op deze manier te verliezen is voor een topsporter natuurlijk het allerergste. Hopelijk gaat de revalidatie meevallen. Persoonlijk ben ik natuurlijk erg blij dat mij de kans geboden wordt om met dit topteam te mogen spelen en te gaan strijden om de landstitel. Uiteindelijk is dat wat ik wil als sporter, het hoogst mogelijke bereiken."

FABIENNE ROOSEN

Ook maakte SCHC de komst van Fabiënne Roosen bekend. Zij maakt de overstap van Laren. "Ik wil me graag verder ontwikkelen en weer play-offs spelen, maar ook de speelstijl van Stichtsche spreekt mij zeer aan. Ik kijk ernaar uit om met deze meiden te spelen", zegt Roosen.
Mariëtte Boot en Elsemieke Zandee worden definitief overgeheveld van de jeugd naar de A-selectie van de SCHC-vrouwen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.