RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wielerkoers Veenendaal-Veenendaal gaat door ondanks failliete hoofdsponsor

1/2
VEENENDAAL - Wielerkoers Veenendaal-Veenendaal Classic is gered van de ondergang. Door het faillisement van mede-hoofdsponsor Robin Energie kwam er een gat in de begroting, maar dat is gedicht door huidige en nieuwe sponsoren. De wedstrijd kan in afgeslankte vorm doorgaan op 21 augustus.

PENIBEL
De situatie was erg penibel, bevestigt wedstrijdorganisator Job van Schuppen aan RTV Utrecht. Nadat de financiŽle bijdrage van Robin Energie wegviel, sprongen huidige partners in het gat. Samen met enkele nieuw gevonden sponsoren is de begroting voor de mannenwedstrijd op tijd sluitend gekregen.

Een van de maatregelen die de organisatie genomen heeft, is een wijziging in het parcours die minder geld kost. Er zijn twee grote omlopen, een door de provincie Utrecht en een door Gelderland. Daarna volgen nog een aantal lokale rondes door Veenendaal. Door de wielrenners vaker hetzelfde rondje te laten rijden, hoeven er minder kosten gemaakt te worden aan bijvoorbeeld verkeersregelaars en agenten.

GEEN VROUWENKOERS
Vorig jaar had de Veenendaal-Veenendaal Classic een mannen- en een vrouwenwedstrijd. Dat leverde extra kosten op, maar toch wist de organisatie financieel uit de problemen te blijven. Dit jaar is er gťťn vrouwenkoers, omdat 21 augustus ongunstig valt op de kalender en omdat niet genoeg politiebeveiliging geregeld kan worden.

 Annemiek van Vleuten won de vrouwenwedstrijd in 2018 Annemiek van Vleuten won de vrouwenwedstrijd in 2018 | Foto: Fotostudio Red Green Blue

WEINIG SPEELRUIMTE
Daarnaast is door de huidige financiŽle situatie hoogst onzeker of de live tv-uitzending door kan gaan. Dat is afhankelijk van nieuwe sponsoren, waar de organisatie nog altijd naar op zoek is. Er is weinig speelruimte om veel extra's te doen.

Ondanks de tegenslag in aanloop naar de editie van dit jaar, kijkt de Veenendaal-Veenendaal Classic ook al uit naar 2020. De organisatie wil voorkomen dat het nog eens in een dergelijke situatie komt. Het plan is om dan weer een mannen- en vrouwenwedstrijd te rijden.

In 2018 won Dylan Groenewegen uit Vinkeveen de Veenendaal-Veenendaal Classic. Bij de vrouwen ging de winst naar Annemiek van Vleuten. Zij is voorlopig de laatste winnares.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -