RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Alle ogen in Woerden zullen gericht zijn op Mathieu van der Poel"

1/5
WOERDEN/MONTFOORT - De Nacht van Woerden heeft zijn naam al lang gevestigd tussen de traditionele veldritten in Nederland. Toch zijn er nog wel wat verschillen op te noemen met koersen als die in Gieten en Hoogerheide. Eén daarvan was tot aan vandaag de deelname van een wereldkampioen. Mathieu van der Poel gaat daar verandering in brengen.

REGENBOOGTRUI
Dinsdag 22 oktober zal de regenboogtrui aan de start verschijnen bij de omloop door het Stadspark van Woerden. Die wedstrijd was al bijzonder, door het karakter van het parcours. Dat is krap, bochtig, technisch en kent veel hoogteverschillen. Bovendien is de Nacht van Woerden één van de weinige veldritten die in het stikkedonker wordt afgewerkt.

Arjan van der Horst maakt de komst van Mathieu van der Poel wereldkundig


"We hebben weer een flinke stap gezet in het verder ontwikkelen van de Nacht van Woerden", glundert een trotse organisator Arjan van der Horst bij de bekendmaking in het gemeentehuis van Woerden, "De contacten waren er al met de familie Van der Poel. Adrie heeft veel voor ons gedaan en Mathieus broer David staat hier al regelmatig aan de start. Eindelijk lukte het Mathieu om onze wedstrijd in zijn agenda te passen."

Ik stel me de ogen voor van al die kinderen die straks kennismaken met hun idool"
Arjan van der Horst

Van der Poel doet na het wereldkampioenschap op de weg in oktober mee aan het Olympic Test Event in Japan. Daar zal hij op de mountainbike klimmen waarmee hij een jaar later zijn Olympische droom wil laten uitkomen. Daarvandaan komt hij rechtstreeks naar de Nacht van Woerden.

"De jeugd is erg belangrijk voor de organisatie. Je kan je de ogen van al die kinderen wel voorstellen als ze in Woerden zo dicht bij hun held kunnen komen", voorspelt Van der Horst. De Nacht van Woerden wordt traditioneel voorafgegaan door een koppelcross. Daarin vormen kinderen uit de omgeving en koppel met één van de deelnemers. Van der Poel doet ook hier aan mee. Voor één van die kinderen gaat het dus een onvergetelijke avond worden.

Arjan van der Horst: "De Nacht van Woerden wil graag zijn eigenheid houden"


VAN DER POEL VS VAN AERT
De Nacht van Woerden hoopt op een sneeuwbaleffect nu het de wereldkampioen binnen heeft. Want wat zou het mooi zijn als het Woerdense publiek kan gaan genieten van een clash tussen de grote rivalen van dit moment. Mathieu van der Poel en zijn Belgische uitdager Wout van Aert. "Wout is uiteraard van harte welkom. We gaan zeker proberen om ook hem aan de start te krijgen", verkondigt Van der Horst, "Lars van der Haar is vanzelfsprekend ook weer van de partij. Hij maakt er geen geheim van dat hij Woerden ziet als zijn thuiscross." Ook de Woudenberger, die vanwege zijn huwelijksreis niet aanwezig kon zijn op de persconferentie, hoort al jarenlang tot de wereldtop.

Een Wereldbeker of Superprestige is gewoon lastig voor Woerden"
Arjan van der Horst

GELE MIKE
Een andere coureur die op het verlanglijstje van de organisatie staat is Mike Teunissen, de man die na 30 jaar de eerste Nederlander sinds Erik Breukink was die de gele trui in de Tour de France om zijn schouders kreeg gehangen. "Mike komt uit het veldrijden en werd hier al eens tweede. We zijn druk bezig om hem aan de lijst te kunnen toevoegen. De gesprekken hiervoor gaan we na de Tour voeren."

Kiremko CEO Paul Oosterlaken: "Ook wij kunnen niet zonder de Nacht van Woerden"


VOORTBESTAAN GEGARANDEERD
In een tijd waarin veel wielerkoersen hun Waterloo vinden kan de Nacht van Woerden de komende zes jaar vooruit. Hoofdsponsor Kiremko zette een handtekening onder een nieuwe verbintenis die het Montfoortse voedselverwerkingsbedrijf ook de komende zes jaar als naamsponsor aan het evenement verbindt.

Burgemeester Victor Molkenboer: "Woerden internationaal bekend dankzij de Nacht van Woerden"


GEEN KANS OP WERELDBEKER IN WOERDEN
De kans dat de Nacht van Woerden op korte termijn deel gaat uitmaken van het Wereldbeker-circuit of de Superprestige is nagenoeg nul. "We willen graag onze eigenheid bewaren. Dat kan niet als je onderdeel uitmaakt van een grote wedstrijdserie. Daarnaast hebben we dat met hoofdsponsor Kiremko ook niet nodig. We hebben de mogelijkheden om autonoom te blijven", besluit Van der Horst.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -