RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoort heeft weer een tennistoernooi: "Voor de toekomstige Djokovic'en"

1/6
AMERSFOORT - In Amersfoort is het Dutch Open Tennis van start gegaan. Het tenniskampioenschap is na een afwezigheid van elf jaar terug in de stad. De finale wordt zondag gespeeld.

De echte wereldtop zal niet in Amersfoort verschijnen, maar het belooft een week te worden waarin aanstormend tennistalent zich kan bewijzen, zegt toernooidirecteur Tom Nijssen. "De beste spelers hier staan net buiten de top-100. Dat zijn de jongens die in de toekomst de nieuwe Nadal Djokovic kunnen worden. Djokovic heeft hier zelf in 2006 ook nog gewonnen."

 De eerste tennissers verschijnen voor de Dutch Open in Amersfoort. De eerste tennissers verschijnen voor de Dutch Open in Amersfoort. | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij

Het Dutch Open in Amersfoort was eigenlijk van plan om volgend jaar pas terug te keren. Omdat het ATP-challengertoernooi in Scheveningen de organisatie na 26 jaar niet meer rond kreeg kon Amersfoort dit jaar al een nieuwe licentie bemachtingen. Het is de bedoeling dat het evenement jaarlijks wordt gehouden en ook een vrouwentoernooi staat op het verlanglijstje.

Ooit was het Dutch Open in Amersfoort de voortzetting van het roemruchte toernooi in het Hilversumse Melkhuisje. Op sportpark De Bokkeduinen was de Spanjaard Albert Montanes in 2008 de laatste winnaar. De familie van toptennisser Novak Djocovic kocht de ATP-licentie en nam die mee om in ServiŽ een toernooi te organiseren.

 ALTA viert dit jaar het eeuwfeest met toptennis. ALTA viert dit jaar het eeuwfeest met toptennis. | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij

Nu Amersfoort weer een groot toernooi heeft komen de deelnemers uit op de tennisbanen van ALTA. Die vereniging viert dit jaar het 100-jarig bestaan.

Dutch Open Tennis na elf jaar terug in Amersfoort


7.40 uur: Radio M Utrecht bij de voorbereidingen op de Dutch Open Amersfoort


8.40 uur: Radio M Utrecht bij de voorbereidingen op de Dutch Open Amersfoort


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -