RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

BeNe Ladies Tour: Van Dijk zal willen scoren in eigen 'achtertuin'

MIJDRECHT/WOERDEN - Donderdag gaat in Leidsche Rijn de zesde editie van de BeNe Ladies Tour van start. Ellen van Dijk uit Woerden zal naar Utrecht komen om een dubbelslag te slaan. Ritwinst en de eerste draagster van de leiderstrui.

De rittenkoers begint met een proloog, de specialiteit van Van Dijk, die in het verleden al wereldkampioen tijdrijden werd. Daarnaast ligt het 3,9 kilometer lange parcours zo'n beetje in haar achtertuin. Voor eigen publiek zal Van Dijk er extra op gebrand zijn om te scoren.

Het startpodium voor de proloog staat donderdagavond aan het Castellum Hoge Woerd. De finish is op de Parijsboulevard in Leische Rijn Centrum. De route gaat voor een groot deel over Het Lint en is op voorhand razendsnel. De eerste renster start om 18.00 uur, de laatste om 20.30 uur.

RITTENKAAPSTER

Als het peloton Utrecht verlaten heeft zullen de ogen gericht worden op Lorena Wiebes. De Mijdrechtse sprintster beleeft dit seizoen haar doorbraak. Wiebes stond regelmatig op het erepodium en werd zelfs voor het eerst Nederlands kampioen.

Naast Wiebes en Van Dijk staat ook Cathalijne Hoolwerf aan de start. Het talent uit Eemdijk behaalde afgelopen maand in de Belgische koers Dwars door de Westhoek haar eerste top-10 notering. In 2018 werd ze Nederlands kampioen bij de junioren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht