Utrechtse roeier mogelijk in Acht op Spelen

PEKING - Sjoerd Hamburger maakt mogelijk zijn debuut in de Mannen Acht. Volgens coach David McGowan is de skiffeur een van de kandidaten om Olivier Siegelaar te vervangen als hij zondag nog steeds geblesseerd is.
Siegelaar kreeg dinsdagochtend tijdens het inroeien plots intense pijn in de onderrug. Hij moest direct van het water worden gehaald en werd tijdens de herkansing - waarin de Acht zich kwalificeerde voor de finale - vervangen door Reinder Lubbers. Na die race zei McGowan dat hij het liefst met Siegelaar in de finale start. Wanneer de roeier niet wedstrijdfit is, zal de Australiër kiezen tussen Lubbers en Hamburger.
,,We gaan eerst in de reglementen kijken of het wel mogelijk is om Sjoerd in te zetten'', sprak McGowan. ,,Daarna kijken we verder.'' Hamburger werd maandag in de kwartfinale van het olympisch toernooi uitgeschakeld.
Siegelaar onderging overigens dinsdag een MRI-scan. Daar kwamen geen ernstige zaken aan het licht. ,,Gelukkig is er geen schade ontstaan'', sprak dokter Diederik Oei. ,,Nu gaan we hem elke dag behandelen. Het is nog te vroeg om te zeggen of hij voor de finale fit is of niet.''
Meer op www.rtvutrecht.nl/os2008

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.