Deze 'ode' van Korneel Evers motiveerde FC Utrecht-spelers in play-off-finale

© RTV Utrecht
UTRECHT - Acteur en cabaretier, maar bovenal FC Utrecht-fan Korneel Evers heeft een boek gemaakt over zijn favoriete club. Hij leest al twee seizoenen lang 'odes' voor op RTV Utrecht: rijmende dichtregels waarin hij ingaat op de actualiteiten en hoogtepunten van FC Utrecht. Die odes zijn nu gebundeld.
Evers gaat al achttien jaar naar het stadion en is dus erg trots op zijn boek. FC Utrecht-directeur Jordy Zuidam nam het eerste exemplaar in ontvangst én schreef het voorwoord. Vanaf vandaag ligt het boek in de fanshop van FC Utrecht. Ook is het online te koop.
In de studio van RTV Utrecht blikt Evers terug op zijn odes. De meest bijzondere was die na het schietincident op het 24 Oktoberplein. Toen besloot hij niet in te zoomen op de voetbalclub, maar op de verschrikkelijke gevolgen van de terroristische aanslag.
Eén ode werd nog niet uitgezonden op RTV Utrecht: namelijk degene die hij speciaal voor de wedstrijd tegen Vitesse maakte. FC Utrecht kon toen Europees voetbal halen. Om de spelers op te peppen, mocht Evers een motiverend filmpje maken. Daarin verwerkte hij ook zijn eigen ode. Met resultaat: FC Utrecht won. Zie hieronder hoe dat filmpje ging:
Deze ode werd vertoond in het spelershome voor de beslissende play-offwedstrijd tegen Vitesse.
Korneel Evers vertelt trots over zijn boek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.