Thiemo de Bakker verliest in tweede ronde Dutch Open Amersfoort

Archief
Archief © Robert Claus/RTV Utrecht
AMERSFOORT - Het Dutch Open in Amersfoort is voor tennisser Thiemo de Bakker beperkt gebleven tot één wedstrijd. De als 14e geplaatste De Bakker, die in de eerste ronde een bye had, moest in de tweede ronde buigen voor de Brit Jan Choinski. Het werd 6-2 5-7 6-2.
De 30-jarige De Bakker heeft deze week veel punten te verdedigen, omdat hij vorig jaar het challengertoernooi van Scheveningen op zijn naam schreef. Dit jaar kon dat toernooi geen doorgang vinden. De Bakker begon deze week als de nummer 265 van de wereld.
Het Dutch Open is als challenger terug van weggeweest. In 2008 werd de laatste editie gespeeld, destijds in de hoedanigheid van een ATP-toernooi. De plaatsingslijst in Amersfoort wordt aangevoerd door de Spanjaard Pedro Martinez, de nummer 149 van de wereld.

ACHTSTE FINALES

Na dinsdag zijn al zes tennissers zeker van de achtste finale in Amersfoort: Mats Moraing (Duitsland), Mohamed Safwat (Egypte), Uladzimir Ignatik (Wit-Rusland), Blaz Rola (Slovenië), Jan Choinski (Groot-Brittannië) en Kimmer Coppejans (België). Veenendaler Botic van de Zandschulp verloor al in de eerste ronde.