Schoonspringster Van Duijn naar Olympische Spelen: "Het was alles of niets"

© Facebook Celine van Duijn
AMERSFOORT - Schoonspringster Celine van Duijn heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen. De 26-jarige Amersfoortse haalde bij de WK in de Zuid-Koreaanse stad Gwangju de finale op de 10-metertoren, waarmee ze een ticket naar Tokio verdiende.
De Europees kampioene eindigde in de halve finale als elfde met een score van 309,55, iets meer dan in de kwalificatie toen ze dertiende werd met 301,50. De beste achttien schoonspringsters uit de kwalificatie gingen door. Van Duijn wist vervolgens ook genoeg punten te scoren om zich bij de twaalf finalisten te scharen en daarmee kwalificatie voor de Spelen af te dwingen.
Ik begon gewoon weer vanaf nul en dacht: het is alles of niets
Celine van Duijn
"Het behalen van de halve finale was al heel gaaf", aldus de schoonspringster die vorig jaar iedereen verraste door bij de EK in Edinburgh goud te veroveren op de toren. "En dan weet je dat je nog een tandje bij moet zetten. Ik begon gewoon weer vanaf nul en dacht: het is alles of niets. Vandaag is dé dag waarop ik alles moet geven wat ik heb."
Van Duijn gaat woensdag vrijuit de finale in. Een podiumplaats lijkt niet realistisch, gezien het grote verschil met de top. De Chinese Yuxi Chen domineerde in de halve finale met een score van 407,95 punten na vijf sprongen. "Mijn dag kan al niet meer stuk. Ik ga de finale vooral met plezier springen. Alles geven, maar wel een keer genieten, want er hangt nu even niet meer alles van af", aldus Van Duijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.