FC Utrecht 'uitermate tevreden' met recordtransfer Haller

© West Ham United
UTRECHT - Sebastien Haller is de nieuwe spits van West Ham United. Met de transfer van de Franse spits van Eintracht Frankfurt naar Londen is rond de vijftig miljoen euro gemoeid. FC Utrecht profiteert optimaal, omdat het een percentage van de transfersom krijgt. "We zijn er uitermate tevreden mee", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht tegenover RTV Utrecht.
Jordy Zuidam reageerde enthousiast op de transfer van Haller
"Het is geweldig dat een speler via Utrecht zo'n transfer maakt. Eerst naar Eintracht Frankfurt en vanuit daar naar de Premier League. Allereerst felicitaties vanuit FC Utrecht naar hem en zijn management", reageert Zuidam. "Ik kan niet op de inhoud van de deal ingaan, maar we zijn er wel uitermate tevreden mee." Utrecht ontving bij de verkoop van Haller zeven miljoen euro en bedong een doorverkooppercentage. Hoe hoog dat percentage is kan de club niet zeggen.
West Ham maakte de komst van Haller, die voor vijf jaar tekent, officieel door hem een rol te geven in een video waarin ook een nieuw tenue van The Hammers gepresenteerd werd. Het transferbedrag voor Haller is een clubrecord voor West Ham.
"Toen we hem binnenhaalden hadden we de overtuiging dat hij een jongen was met specifieke kwaliteiten . Hij is beresterk, heeft atletisch vermogen en kan een doelpunt maken. Dat heeft hij bewezen en toen hij de stap naar de Bundesliga maakte, hadden we wel de overtuiging dat het niet zijn eindstation was en dat hij nog een stap zou maken", zegt de Directeur Voetbalzaken.

BELONING VOOR HALLER

"Het is bewonderenswaardig. Hij is niet voor het geld gegaan en heeft dat niet een rol heeft laten spelen in zijn keuzes. Hij ging voor het sportieve plan. Dan is het mooi dat dat nu beloond wordt met een geweldige transfer naar de Premier League", vervolgt Zuidam, die eerder ook de Franse linksback Nicolas Gavory voor een miljoenenbedrag verkocht aan Standard Luik.
"Je ziet dat de club stappen maakt sportief en dat spelers interessanter worden. Dat zijn positieve ontwikkelingen rondom FC Utrecht. Die lijn willen we doorzetten. We hopen dat we die stappen blijven maken."

PUBLIEKSLIEVELING

De 25-jarige Fransman maakte afgelopen seizoen vijftien doelpunten in de Bundesliga, een jaar eerder kwam de spits tot negen treffers. Haller won in zijn eerste seizoen met Frankfurt direct de Duitse beker.
Haller speelde van januari 2015 tot de zomer van 2017 in de Galgenwaard en maakte meer dan 40 doelpunten in de Eredivisie, waarmee hij uitgroeide tot een publiekslieveling in de Galgenwaard. Hij stond vooral bekend om zijn penalty's.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.