De Groot en Helmes springen het verst in Linschoten

Wendy Helmes boekte haar zesde seizoenszege
Wendy Helmes boekte haar zesde seizoenszege © Remon Helmes
LINSCHOTEN - Jaco de Groot uit Kamerik en Wendy Helmes uit IJsselstein hebben in Linschoten de fierljepwedstrijden om de Lange Willem Trofee gewonnen. Bij de junioren was er opnieuw een hoofdrol voor Benschopper Reinier Overbeek.
De Groot overbrugde op sportpark Rapijnen een afstand van 20 meter en 53 centimeter. Wilco van Amerongen sprong 19 meter 80, en werd geklopt door Reinier Overbeek die de juniorenwedstrijd won met 20 meter 30. Het was zijn twaalfde zege in 17 wedstrijden.
Van Amerongen had de laatste drie wedstrijden gewonnen. Eén keer klopte de inwoner van Benschop Jaco de Groot, twee keer deed de Kameriker, die in Linschoten zijn negende zege van het seizoen boekte, niet mee.
Bij de vrouwen boekte Wendy Helmes haar zesde zege van het seizoen, met een sprong van 16 meter 29. Fabiënne Overbeek uit Benschop werd met 15 meter 90 tweede, voor Dymphie Baas - van Rooijen uit Oudewater, die 15.29 sprong. Baas - Van Rooijen is met acht zeges nog wel de succesvolste vrouw van het seizoen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.